• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шмигаль обговорив з ЄБРР інвестиції в будівництво українських доріг

    Опубликовано: 2020-06-17 18:00:21

    Віце-президенти Європейського банку реконструкції та розвитку Алан Пію заявив, що вони готові реалізувати разом з Україною низку проектів, а саме реконструкцію магістралі Київ-Одеса та будівництво об’їзної дороги Львова. Також ЄБРР починає розглядати надання позик українським областям для будівництва доріг регіонального значення. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Кабміну.

    Шмигаль подякував ЄБРР за послідовну підтримку України та зазначив, що ЄБРР “був і залишається найбільшим інституційним інвестором в економіку України”.

    “2019 рік став найбільш успішним для України у співробітництві з ЄБРР як за обсягами річних зобов’язань, так і за кількістю проектів. Минулого року більше 50 проектів, в тому числі і комерційних регіональних, були організовані в Україні за підтримки ЄБРР. Хотілося би продовжити цей набраний вже темп без зниження показників”, — зазначив Шмигаль.

    Також він додав, що минулого року Україна мала рекордну вибірку коштів ЄБРР — більше 950 млн євро, а обсяги операційних активів зросли майже на 20%.

    “Ми звичайно ж хочемо і прагнемо досягти річних обсягів інвестицій ЄБРР в Україну на рівні 1 млрд євро. Мета проектів, які фінансує Банк, повністю відповідає вимогам національної економіки і євроінтеграційної стратегії України”, — заявив очільник українського уряду.

    У відповідь Віце-президент ЄБРР Алан Пію наголосив, що Україна — серед пріоритетів Європейського банку реконструкції та розвитку. За словами Алана Пію, ЄБРР готовий реалізувати разом з Україною низку проектів і вже “готовий рухатись по їх складових”.

    "Як уточнив Віце-президент ЄБРР, мова йде про реконструкцію магістралі Київ-Одеса та будівництво об’їзної дороги Львова. Також, за його словами, ЄБРР починає розглядати надання позик українським областям для будівництва доріг регіонального значення, починаючи з Дніпра та Херсона“,- йдеться в повідомленні.

    Повідомляється, що Шмигаль висловив зацікавленість у реалізації вказаних проектів, зазначивши, що Україна шукає варіанти розвитку дорожньої інфраструктури в регіонах і співпраця з ЄБРР є для уряду одним з пріоритетів.

    “Від пілотного проекту ми будемо готові дуже швидко перейти до фінансування в усіх областях”, — наголосив він.

    Стосовно роботи по інших проектах, в тому числі щодо обхідного шляху у Львові, і реконструкції магістралі Київ-Одеса, Денис Шмигаль наголосив, що ці проекти є пріоритетними і Уряд готовий просувати ці проекти для швидшої їх реалізації.

    Також сторони обговорили питання розвитку енергетики, покращення корпоративного управління в державних підприємствах і банках, впровадження в Україні стандартів Організації економічного співробітництва та розвитку й інші актуальні питання.

    “Ми будемо раді розвитку і поглибленню нашої співпраці, розвитку нових проектів в аграрному, інфраструктурному, логістичному та інших напрямках. Ми вдячні команді ЄБРР за підтримку”, — підсумував Шмигаль.

    Нагадаємо, Президент заявив про проблему з ремонтом доріг місцевого значення.

    Анна Мурашко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.