• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відсьогодні змінені правила в’їзду до Словаччини

    Опубликовано: 2020-06-10 17:00:08

    Відсьогодні, з 10:00, змінено порядок в’їзду іноземців до Словаччини з території України. Відтак, пускатимуть людей з постійним або тимчасовим дозволом на проживання, або з довідкою від міністерства та негативним тестом на коронавірус. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр Держприкордонслужби.

    "Відповідно до інформації, наданої прикордонною поліцією Словацької Республіки, з 08:00 за київським часом 10 червня змінюється порядок в’їзду іноземців у Словаччину з території України", - йдеться у повідомленні.

    Відтак, на територію Словацької Республіки дозволяють пропуск осіб:

    ▪️ з постійним або тимчасовим дозволом на проживання на її території;

    ▪️ кому було видано довідку від компетентного міністерства;

    ▪️ якщо на в’їзд вони пред’являть негативний RT-PCR тест на захворювання COVID-19 словацькою, чеською, англійською або німецькою мовами або перекладений однією з цих мов.

    "Давність видачі результатів тесту не повинна перевищувати 96 годин. Відміняється обов’язкова обсервація для вказаної категорії осіб та дотримання дій за мобільним додатком "Smart karanténa". Водночас, такі особи повинні дотримуватися ізоляції в домашньому середовищі і протягом 5 днів від приїзду пройти лабораторний аналіз на захворювання COVID-19", - додали у повідомленні.

    Окрім того, транзитний проїзд через територію Словацької Республіки дозволяється з дотриманням таких умов:

    ▪️ транзит громадян держав Євросоюзу і їхніх сімей при поверненні до країни ЄС, громадянами якої вони є. Вказані особи повинні проїхати територію Словацької Республіки без зупинки не більше, ніж за 8 годин від в’їзду, враховуючи необхідне дозаправлення пальним;

    ▪️ транзит громадян третіх країн до держави Євросоюзу, в якій вони мають постійний або тимчасовий дозвіл на проживання;

    ▪️ під час в’їзду на територію Словаччини вони повинні пред’явити негативний RT-PCR тест на захворювання COVID-19.

    Нагадаємо, відсьогодні, з 10 червня, в Україні послаблено кілька карантинних обмежень, зокрема, відновлюють роботу КПВВ на Донбасі, поступово відкриватимуться деякі заклади.

    Антоніна Карташева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.