• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄІБ надасть Україні 300 млн євро кредиту на енергоефективність

    Опубликовано: 2020-06-03 18:00:56

    Європейський інвестиційний банк планує надати Україні 300 млн євро кредиту для широкомасштабної термомодернізації будівель громадського сектору. Про це УНН повідомили у пресслужбі представництва Європейського Союзу в Україні.

    "Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Міністерство розвитку громад та територій України (Мінрегіон) уклали угоду про співробітництво у сфері надання консультаційних послуг для підтримки підготовки проекту із енергоефективності громадських будівель в Україні (Public Buildings Energy Efficiency project). Угоду підписали 2 червня 2020 року напередодні зустрічі донорів Трастового фонду Східного партнерства з технічної допомоги (EPTATF). Фонд надасть 150 тис. євро, щоб підтримати імплементацію цієї угоди", - йдеться у повідомленні.

    Очікується, що проект буде підкріплено кредитом у 300 млн євро від ЄІБ та грантовими внесками Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Фонд Е5Р) та ЄС на додачу до консультаційних послуг.

    Проект зокрема має підвищити енергоефективність 1000 будівель, переважно дитсадків, лікарень та шкіл.

    "Мінрегіон та ЄІБ підписали угоду, відповідно до якої буде організовано підготовку надання низьковідсоткового кредиту у 300 млн євро з тривалим строком погашення для впровадження широкомасштабної термомодернізації будівель громадського сектору. Зокрема, термомодернізацію здійснюватимуть шляхом встановлення сучасного обладнання з енергоефективності, лічильників та систем управління, модернізації систем опалення, вентиляції та освітлення тощо", - зазначив перший заступник міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

    Як повідомляв УНН, раніше Єврокомісія прийняла рішення виділити Україні другий транш у 500 млн євро четвертої програми макрофінансової допомоги.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.