• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Швеції запустили першу мережу 5G

    Опубликовано: 2020-05-26 09:15:48

    У неділю, 24 травня, телекомунікаційна група Tele2 активувала першу у Швеції загальнодоступну мережу мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G). Про це повідомляє УНН із посиланням на агентство DPA.

    Так, швидкість інтернету очікується на рівні понад 1 гігабіт на секунду.

    Повідомляється, що з сьогоднішнього дня 5G буде доступна жителям Стокгольма. У Гетеборзі і Мальме зв'язок п'ятого покоління з'явиться лише 24 червня. Потім мережа поступово розширюватимуть по всій країні.

    Також наголошується, що більшість смартфонів все ще не підтримують нову технологію. Як пояснила Tele2, мережа 5G з самого початку забезпечує швидкість інтернет-серфінгу більше 1 гігабіт на секунду, що в чотири рази швидше, ніж в сучасній мережі 4G.

    Відомо, що Tele2 на один день обігнала своїх конкурентів - великих постачальників стільникових послуг Telia і Ericsson, мережі яких будуть введені в лад у понеділок. На 24 червня призначено прем'єра 5G від Telia у Гетеборзі і Мальме.

    Додамо, що мобільний зв'язок п'ятого покоління забезпечує більш високу пропускну здатність. Рекордна швидкість передачі даних досягала 25 Гб/с. Такі показники дозволяють у режимі реального часу транслювати відео в дозволі 8K (Ultra HD).

    Нагадаємо, що у деяких країнах світу підпалюють вежі 5G, які нібито сприяють поширенню коронавірусу. Даний акт вандалізму є результатом чергової теорії змови.

    Наталія Рябцева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.