• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Завершення будівництва проекту «Стіна» планують перенести на 2025 рік

    Опубликовано: 2020-05-22 18:00:44

    Держприкордонслужба надіслала до центральних органів виконавчої влади проект розпорядження Кабміну щодо внесення змін до плану заходів проекту "Стіна", яким передбачено завершення будівництва на кордоні з РФ у 2025 році. Загальна вартість проекту складатиме 4,1 млрд гривень. Про це йдеться у матеріалах відповідей на запити в ДПСУ від експертної організації StateWatch, інформує УНН.

    "Згідно інформації, яку отримала громадська організація StateWatch від Державної прикордонно служби, реалізацію проекту "Стіна" планується перенести ще на 4 роки і завершити до 2025 року. Загальна очікувана вартість проекту складе 4,1 млрд гривень. За словами прикордонників, необхідність продовження термінів облаштування кордону зумовлене зменшенням фінансування, а також зростанням вартості будівельних матеріалів, робіт та послуг", - йдеться у повідомленні.

    Зазначається, що у період 2015-2019 років вже було витрачено 1,7 млрд грн. Відповідно до показників бюджетної програми "Заходи з інженерно-технічного облаштування кордону", за якою здійснюються видатки на "Стіну", на зведення українсько-російського кордону у 2020 році передбачено ще 400 млн грн.

    "Протягом 2015-2019 років на ділянці українсько-російського кордону було передбачено улаштування 634 км інженерних загороджень, а також прокладання 341 км рокадних доріг, з яких у зазначений період облаштовано 546 км інженерних загороджень та 316 км рокадних доріг", - повідомили прикордонники.

    Вказано, що такі роботи проекту "Стіна" було виконано на 86% та на 93% відповідно.

    Як повідомлялося раніше в УНН, у лютому ВАКС переніс засідання у справі щодо розтрати коштів на проект "Стіна".

    Марк Омелянюк

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.