• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У МОЗ розповіли, як планують покращити рівень надання медичної допомоги

    Опубликовано: 2020-05-19 09:15:57

    Задля покращення якості надання медичної допомоги в Україні МОЗ планує збільшити медичний тариф, переглянути тарифи на лікування різнів видів захворювань, зокрема інсульту та інфаркту. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

    "Якщо ми кажемо про якість надання медичної допомоги, і що саме ми будемо робити вже в цьому році, краще всього навести це на прикладах. Якщо ми на сьогодні побачимо як розрахована наприклад екстрена медична допомога, той тариф який закладено в нашій постанові, то дуже часто він не забезпечує навіть рівень минулого року", - розповів Степанов.

    Степанов нагадав про Запоріжжя, де кількість бригад екстреної швидкої допомоги може скоротитися в цьому році на 30%.

    "Що ми збираємося робити: по-перше, це збільшити сам тариф, привести його до реальних цифр, по-друге, запровадити відповідні коефіцієнти щодо якості надання медичної допомоги, окрім того при перегляді тарифів на інсульт, або інфаркт, ту інформацію яку ми отримали під час аудиту, ми впевнено можемо сказати, що вони не покривають вартість пролікованого випадку. Вони не покривають не якість 10 або 15%, а інколи вони не покривають (вартість – ред.) вдвічі", - сказав Степанов.

    Нагадаємо, підвищення зарплат медиків другої та третьої ланки має сягнути 50% від того, що є зараз.

    Анна Мурашко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.