• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Європі під час карантину побільшало скарг на домашнє насильство

    Опубликовано: 2020-05-08 17:00:01

    Під час режиму обмежень, запроваджених для боротьби з поширенням коронавірусу, екстрені служби в Європі зафіксували значне збільшення кількості звернень жінок зі скаргами на домашнє насильство. Про це повідомляє УНН з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я і DW.

    За даними голови європейського підрозділу ВООЗ, доктора Ханса Клюге, у квітні було зафіксовано на 60 відсотків більше екстрених дзвінків, ніж роком раніше.

    Експерт організації Ізабель Йорді повідомила, що дані про збільшення кількості таких звернень надходять практично з усіх країн континенту.

    За даними організації, випадків домашнього насильства стає більше у кризові періоди та під час запроваджених у країнах карантинних обмежень.

    За оцінками Фонду ООН у галузі народонаселення, у світі станеться ще близько 31 мільйона випадків домашнього насильства, якщо запроваджені через коронавірус обмежувальні заходи будуть продовжені ще на півроку. До початку епідемії чверть жінок та третина дітей у регіоні протягом життя зазнавали фізичного чи сексуального насильства, повідомляє ВООЗ.

    Нагадаємо, в Україні за три місяці зареєстровано понад 50 тисяч заяв щодо домашнього насильства.

    Денис Масліков

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.