• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ планує збільшити зарплати медикам до 50% уже в цьому році – Степанов

    Опубликовано: 2020-05-05 18:00:30

    Міністерство охорони здоров’я ініціює підвищення заробітних плат медичним працівникам у розмірі до 50% і потребуватиме додатково 11 млрд грн з Державного бюджету. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає УНН із посиланням на пресслужбу МОЗ.

    "Медична реформа у зміненому вигляді передбачатиме поліпшення якості та доступності медичних послуг. Українці, зателефонувавши у "103", обов'язково отримають якісну допомогу протягом 10-20 хвилин. При цьому ми вважаємо, що наші медичні працівники вже у цьому році повинні отримувати суттєве збільшення заробітної плати. Не менше, ніж до 50%", - заявив Степанов.

    За його словами, для того, щоб підвищити зарплати усім 435 тисячам медиків, необхідно додатково виділити 11 млрд грн.

    "Це буде зроблено з 1 липня 2020 року за рахунок Державного бюджету України. Для цього ми будемо звертатися і до уряду, і до Верховної ради щодо внесення змін", - наголосив Степанов.

    Нагадаємо, міністерство охорони здоров’я із 11 травня розпочне експертизу медичної інфраструктури, щоб визначити спроможність та ефективність госпітальної мережі.

    Анна Мурашко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.