• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні витрачають на медицину близько 3% ВВП, однак цього недостатньо – Радуцький

    Опубликовано: 2020-05-05 17:30:10

    В Україні витрачають на систему охорони здоров’я близько 3% ВВП. Цю суму мають збільшити вдвічі для проведення успішної реформи. Про це під час брифінгу повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

    "Перша помилка, яку ми негайно починаємо виправляти – це недостатнє фінансування системи охорони здоров’я. Такі розвинуті країни, як Франція та Німеччина витрачають на систему охорони здоров’я близько 10% ВВП. Польща у цьому році виділила близько 5% і з кожним роком цей відсоток збільшується. ВВП України на порядок менший ніж у Франції, Німеччині та Польщі. Ми витрачаємо на медицину приблизно 3% ВВП. В умовах дефіциту фінансування жодна реформа не матиме успіху, тому комітет здоров’я нації наполягає на збільшенні фінансування медицини вдвічі – до 6% ВВП", - повідомив Радуцький.

    Він зазначив, що процес формування Держбюджету 2021 року вже розпочався, тож комітет наполягає на перегляді фінансування медицини, а 6% ВВП на медицину – має стати спільною державною метою.

    Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що на 100% налаштований реформувати медицину, а також вносити певне коригування у реформу, щоб не було прорахунків.

    Наталія Рябцева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.