• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нова митниця приєдналася у тестовому режимі до блокчейн-платформи TradeLens

    Опубликовано: 2020-04-01 13:27:59

    За переміщенням морських вантажів можна буде стежити онлайн.

    Нова митниця приєдналася у тестовому режимі до блокчейн-платформи TradeLens.

    Центральний апарат Держмитслужби отримав доступ до кабінету, який дозволяє відстежувати онлайн логістику контейнерів, а також бачити їх супровідні документи ще до прибуття товарів в Україну. Завдяки даним TradeLense Митниця вже відправила на ретельнішу перевірку контейнер — перевищення ваги на 700 кг.

    TradeLense — спільний проект датського транспортного конгломерату Maersk та американської IT-корпорації IBM. Це свого роду блокчейн-платформа, якою користуються понад 150 учасників для організації контейнерної логістики та відстеження вантажів. До екосистеми TradeLens входять більше 100 морських портів та портових операторів, 20+ морських перевізників та інтермодальних операторів (перевізників, що транспортують товар кількома видами транспорту), 10+ митниць інших країн та одна з провідних міжнародних банківських груп.

    Що дає Україні приєднання до TradeLens?

    1️⃣ Можливість відстежувати онлайн логістику кожного контейнера у режимі реального часу. Усі учасники екосистеми матимуть доступ до інформації та можуть вільно нею обмінюватися.

    2️⃣ Ризиків для контейнерних перевезень стане менше: Держмитслужба зможе аналізувати інформацію про транспортування товару з моменту появи відповідного замовлення. Це підвищить прозорість, ефективність та захищеність контейнерної логістики.

    3️⃣ Вантажі з низьким рівнем ризику проходитимуть митний контроль у портах швидше. Натомість блокчейн-платформа “сигналізуватиме” про вантажі, які потребуватимуть ретельнішої перевірки.

    4️⃣ Митне оформлення морських вантажів стане прозорішим.

    Чим Україна може скористатися вже зараз, тестуючи можливості блокчейн-платформи?

    1️⃣ Митниця отримала доступ до блокчейн-платформи — сучасних технологічних рішень у сфері контейнерної логістики.

    2️⃣ Всі сторони ланцюжка морських вантажних перевезень вже зараз можуть відстежувати онлайн логістику кожного контейнера. Доступ до інформації у кожної сторони різний: хтось бачить усі етапи транспортування товару і зміни в ньому, а хтось — лише деякі з них. Найширший доступ мають відправник, отримувач і митниці (як у країні відправлення, так і у країні призначення).

    3️⃣ Митниця може відправити контейнер на ретельнішу перевірку, опираючись на дані TradeLense.

    Натепер роботу блокчейн-платформи тестує головний офіс Нової митниці, але невдовзі доступ до неї отримають митниці, які мають вихід до портів. Робота у тестовому режимі триватиме близько року.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.