• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світові ціни на продовольство знизилися у лютому

    Опубликовано: 2020-03-06 08:29:53

    Світові ціни на продовольство в лютому знизилися вперше за чотири місяці через різке падіння експортних цін на рослинні олії, частково обумовлене побоюванням, що спалах коронавірусу (COVID-19) сповільнить світовий попит.

    Індекс продовольчих цін ФАО, який відслідковує щомісячні зміни міжнародних цін на продовольчі товари у лютому в середньому становив 180,5 пункту, що на 1,0 відсотка менше порівняно з попереднім місяцем, але все ж на 8,1 відсотка вище, ніж роком раніше.

    Індекс цін ФАО на рослинні олії знизився на 10,3 відсотка з січня, тоді як міжнародні ціни на пальмову олію впали через збільшення виробництва в Малайзії, тимчасове падіння імпортного попиту в Індії та занепокоєння з приводу поширення COVID-19.

    Індекс цін ФАО на зернові знизився на 0,9 відсотка у лютому. Ціни на пшеницю були нижчими, що відображало добре забезпечені ринки, тоді як ціни на кукурудзу поступилися через зменшення попиту з боку сектору кормів на тлі очікувань послаблення світової економіки. Натомість міжнародні ціни на рис зросли. Це обумовлено сильним попитом з боку далекосхідних та східноафриканських покупців.

    Індекс цін ФАО на м’ясо знизився на 2,0 відсотка з січня під впливом скороченого імпорту Китаєм, який вплинув на затримку вантажно-розвантажувальних вантажів у портах. Забій, спричинений посухою в Новій Зеландії, чинив подальший тиск на ціни на м'ясо овець, тоді як зниження імпорту з Азії вплинуло на ціни на м'ясо птиці.

    Індекс цін ФАО на молочні продукти виріс на 4,6 відсотка через зростання котирувань цін на сир, частково пов'язане зі скороченням виробництва молока в Австралії. Китай, найбільший світовий імпортер сухого молока в світі, через логістичні питання різко зменшив закупівлю сухомолочних порошків.

    Індекс цін ФАО на цукор зріс на 4,5 відсотка на фоні перспектив зниження виробництва в Індії та Таїланді, в поєднанні з високим світовим попитом на імпорт.

    Оновлено оцінки щодо світового виробництва зернових

    ФАО також випустила нове Коротке зведення пропозиції зернових та попиту на зернові, підвищивши свою оцінку на світовий обсяг виробництва зернових культур у 2019 році до 2 719 мільйонів тонн - завдяки більшому врожаю кукурудзи в Західній Африці та Україні.

    Звіт пропонує попередній прогноз у 763 мільйонів тонн на всесвітнє виробництво пшениці у світі - дуже близький до майже рекордного рівня 2019 року - і вказує на те, що виробництво грубого зерна в 2020 році, ймовірно, буде масштабним в Аргентині, Бразилії та Південній Африці.

    Зараз прогнозується, що світовий обсяг використання зернових культур у циклі 2019/20 сягне рекордного рівня в 2 721 млн. тонн за рахунок виробництва продовольства, кормів та промислового використання.

    ФАО підвищила свій прогноз щодо світових запасів зернових наприкінці сезонів 2020 року до майже 866 мільйонів тонн, в результаті чого світовий коефіцієнт запасу зерна до використання залишився на комфортному рівні 30,9 відсотка.

    ФАО також прогнозує, що світова торгівля зерновими збільшиться на 2,3 відсотка до 420 мільйонів тонн у 2019/20, що є другим найвищим рівнем, а поставки пшениці становитимуть більше половини очікуваного зростання.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.