• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Все починається з насіння: як отримати щедрий врожай кукурудзи

    Опубликовано: 2020-03-05 14:26:08

    Все починається з насіння: як отримати щедрий врожай кукурудзи

    Кукурудзу вирощують і агрохолдинги, і невеликі приватні господарства. Культура невибаглива, а щоб зібрати гарний врожай потрібно знати декілька хитрощів.

    Кукурудзу https://lnzweb.com/hybrid/corn використовують і в кулінарії, і для переробки. Вона не лише смачна, а  й дуже корисна. Адже містить вуглеводи білки, калій, магній, цинк, залізо, фосфор. Кукурудза - це продукт, який відноситься до класу "повільних вуглеводів", а значить після вживання її в їжу буде залишати відчуття насичення ще довгий час.

    Ця культура стійка до різних погодних умов (посуха, заморозки, сильні дощі), чудово зберігається навіть тривалий час  після збору врожаю, а також стійка до різних видів шкідників.

    Щоб отримати щедрий врожай, потрібно правильно підібрати насіння. Сьогодні виробники пропонують підбирати посівний матеріал залежно від групи стиглості. За бажанням ви можете обрати ранні, середні чи пізні сорти.

    До речі, сьогодні практикують конвеєрну посадку, коли одночасно висаджують різні сорти  з різним терміном дозрівання. Завдяки такому підходу можна суттєво збільшити врожайність. Сорти підбирають індивідуально, але обов’язково серед них мають бути стійкі до посухи. Ще 30 років тому не було такого розмаїття сортів кукурудзи, як сьогодні, і доводилося задовольнятися лише кількома сортами цього злаку. Зараз же виробники пропонують кілька видів посівного матеріалу "цукрової" кукурудзи, не кажучи вже про іншi сорти.

    Кукуруза

    Практичні поради щодо виробу насіння

    Купити якісне насіння - задача непроста. Але підходити до цього процесу треба ретельно. Зрештою, часто  це взагалі ключовий фактор, від якого залежить успіх майбутнього врожаю.

    Під час вибору насіння варто враховувати кілька критеріїв, тільки тоді можна очікувати максимальний ефект.

    • Умови для висадки. Температура повітря під час посадки культури має бути вище +9 С. Найчастіше це середина травня. Щоб захистити культуру від холодів, деякі сорти висаджують для розсади. А згодом їх висаджують  у відкритий грунт.

    • Сорт. Тут важливо врахувати кліматичні умови вашого регіону. Так, деякі сорти не підходять для висадки в південних областях, адже вони бояться високої температури.

    • Наявність сертифікатів, які підтверджують якість насіння.

    • Особливості певних видів. Під час вибору насіння врахуйте, з якою метою ви садите  культуру: для консервації чи переробки. Наприклад, можна придбати зернову чи силосну кукурудзу. Є й універсальні сорти, які підходять для будь-якого способу використання.

    Сорта кукурузы

    Інтернет-магазин агропродукції  lnzweb.com  пропонує насіння провідних виробників: «LG Seeds», «Pioneer», «Syngenta», «UNIVERSEED». Весь посівний матеріал тільки високої якості.  А це запорука високої схожості та відмінної життєздатності рослин.

    Крім насіння, тут можна придбати засоби захисту рослин, добрива та агроінструменти. Тут пропонують швидку доставку по Україні та різні способи оплати.

    Бажаємо щедрого врожаю!

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.