• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент провів зустріч з членами Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій

    Опубликовано: 2006-03-03 15:49:00

    Підсумком зустрічі стало підписання членами Ради Декларації керівників Церков і релігійних організацій України. Її мета – досягнення міжконфесійного миру та злагоди і невикористання авторитету церков і релігійних організацій у передвиборчій агітації.

    У зустрічі взяли участь предстоятель УПЦ-КП патріарх Філарет, предстоятель УАПЦ митрополит Мефодій, верховний архієпископ УГКЦ кардинал Любомир Гузар, муфтій Духовного управління мусульман України Ахмед Тамім, керівник справами УПЦ архієпископ Митрофан, представники інших релігійних конфесій і організацій.

    На заході також були присутні віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань В.Кириленко, міністр юстиції С.Головатий, перший заступник Глави Секретаріату Президента І.Васюник, керівник Департаменту у справах релігій І.Бондарчук.

    Глава держави запевнив, що питання гармонізації  взаємовідносин держави і церкви в Україні перебуває на його особистому контролі, і закликав усіх присутніх висловити свої побажання відносно вдосконалення механізму таких відносин.

    Серед актуальних питань, які існують у цьому полі, було названо такі:

        * виділення приміщень і земельних ділянок для релігійних громад;

        * освітня і просвітницька діяльність;

        * оптимізація діяльності Департаменту у справах релігій;

        * надання Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій статусу консультаційної, а відтак вдосконалення механізму взаємодії між церквою та державою.

    За результатами зустрічі Президент доручив узагальнити всі названі факти та проблеми, виклавши їх у підсумковому оглядовому листі. Його буде оформлено як доручення Глави держави Уряду. В.Ющенко наголосив, що «виконавча влада повинна звернути увагу на згадані проблеми та забезпечити їх вирішення». Президент високо оцінив зусилля влади та церкви щодо підтримання в Україні міжконфесійного миру та злагоди, зазначивши, що «держава готова сприяти досягненню взаємодії між православними християнами в Україні». В.Ющенко запевнив, що в цей процес «не буде жодного адміністративного втручання» і по відношенню до церкви держава й надалі проводитиме політику «порозуміння й довіри».

    Інф. Офіційне інтернет-представництво Президента України

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.