• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фахівці НАК “Нафтогаз України” зустрілись з журналістами з країн Європейського Союзу

    Опубликовано: 2006-03-03 15:10:00

    2 березня у приміщенні Представництва Європейської комісії в Україні відбулася зустріч начальника департаменту міжнародного співробітництва НАК “Нафтогаз України” В’ячеслава Скопенка та заступника начальника юридичного департаменту НАК “Нафтогаз України” Андрія Галущака з журналістами, що представляли провідні європейські ЗМІ. Журналісти з Der Spiegel (Німеччина), Der Standard (Австрія), Rzecspospolita (Польща), Corriere de la Sera (Італія), The Economist (Велика Британія), Radio Ser (Іспанія), Le Point (Франція) прибули до України у складі делегації Європейського комісара з питань зовнішньої політики ЄС пані Беніти Ферреро-Вальднер.

    У ході зустрічі, яка пройшла у форматі круглого столу, були обговорені питання взаємин між Євросоюзом та Україною в енергетичній сфері та обставин врегулювання газової суперечки з Росією. Представники НАК “Нафтогаз України”  надали вичерпну інформацію щодо позиції Компанії в переговорах з ВАТ “Газпром” під час кризової ситуації в кінці 2005 – на початку 2006 років. Вони виразили вдячність за позицію, яку зайняв Європейський Союз в тій непростій ситуації, наголосивши, що підтримка з боку ЄС відіграла суттєву роль у позитивному вирішенні газових суперечностей.

    Фахівці Компанії зазначили важливість подальшої співпраці України і ЄС в рамках підписаного в грудні 2005 року Меморандуму про порозуміння.

    На зустрічі також обговорювалась питання, що стосуються принципів ціноутворення на природний газ для споживачів України, використання транзитного потенціалу Компанії для постачання вуглеводневих ресурсів до країн Європи, участь у спільних міжнародних проектах тощо. Як зазначив Андрій Галущак, “саме досягнення компромісних і виважених рішень сприятиме нашій подальшій співпраці. А це, в свою чергу, стане запорукою стабільного та надійного забезпечення енергетичними ресурсами країн Європейського Союзу”.

    Прес-центр НАК “Нафтогаз України” 







    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.