• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Угорщині назвали умови для зустрічі Орбана і Зеленського навесні

    Опубликовано: 2020-02-07 17:00:31

    Успішне засідання спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва, що відбудеться у березні, відкриє двері для можливої зустрічі прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з Президентом України Володимиром Зеленським навесні. Про це сказав міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорської Республіки Петер Сіярто на спільному брифінгу з віце-прем’єр-міністром з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою, передає кореспондент УНН.

    "Ми хочемо побудувати декілька прагматичних проектів, які допоможуть відновити наші добросусідські відносини. Тому в березні в Будапешті ми проведемо наступне засідання міжурядової комісії по співробітництву. Як Дмитро і сказав, це неприпустимо, щоб сім років комісія не засідала", - сказав Сіярто.

    Він зазначив, що угорська сторона на переговорах бажає досягти успіху, зокрема, щодо побудови принаймні одного контрольно-пропускного пункту на кордоні, про використання тої кредитної лінії на 50 млн доларів, яку Угорщина виділяє на інфраструктурні проекти в Україні, а також щодо розвитку в галузі сільського господарство і охорони здоров’я.

    "Я повністю згоден з паном Дмитром – ми бажаємо зробити Закарпаття історією успіху. Ми готові продовжити нашу програму по розвитку економіки на Закарпатті. І ми готові і надалі надавати допомогу учбовим, освітянським, культурним організаціям Закарпаття. Якщо засідання міжурядової комісії пройде з успіхом, тоді це відкриє шлях для зустрічі навесні прем’єр-міністра Угорщини пана Орбана і президента України пана Зеленського", - додав міністр.

    Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав Україну "великою країною" і заявив, що очікує зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.