• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Особливості українських вишиванок

    Опубликовано: 2020-02-05 12:24:38

    Українська вишиванка сьогодні займає одну з головних позицій в гардеробі сучасної жінки. Це стильний і зручний одяг, який виготовляється з якісних та натуральних матеріалів. Особливим попитом користується вишита жіноча сорочка серед жінок будь-якого віку. При виборі вишиванки слід звертати увагу не тільки на бренд і вартість, але і правильно підібрати розмір, орнамент, колір, довжину та ін.

    Головні особливості жіночих вишиванок

    Традиційно для пошиття вишиванок використовувався льон і бавовна, але сучасні дизайнери розширили можливості і стали застосовувати віскозу, шифон, домоткане полотно та ін. Вибираючи вишиванку, слід звернути увагу на тип вишивки, вона може бути ручної роботи або машинна.

    Ручна робота завжди цінувалася, тому й коштує такий одяг дорожче. В кожному виробі є частинка душі майстра, він відрізняється унікальністю і неповторністю. Варто відзначити, що вишивка може бути як на самому полотні, так і на спеціальній вставці.

    Сучасні дизайнери пропонують покупцям величезний асортимент моделей, це можуть бути спортивні футболки з колоритною вишивкою, вільні туніки, класичні блузи, нарядні та повсякденні сукні і т. д.

    Купуючи вишиті сорочки у Львові, слід особливу увагу звернути на орнамент, так як він з давніх часів вважався оберегом для людини. Тому підбираючи візерунок, слід знати його символічне значення.

    Як вибрати жіночу вишиванку?

    При виборі жіночої вишиванки слід звернути увагу на використовувані матеріали і тип вишивки. В якості матеріалів використовуються натуральні тканини і з додаванням синтетики. Звичайно, одяг з натуральних тканин коштує дорожче, він приємний на тілі, має гіпоалергенні та антибактеріальні властивості.

    Але такий одяг вимагає обережного поводження і особливого догляду. Слід дбайливо прати такі речі, не використовувати машинне прання і агресивні миючі речовини. Вироби з синтетичних матеріалів відрізняються доступною вартістю, але вони не такі приємні на дотик і можуть викликати алергію.

    При виборі розміру вишиванки рекомендується скористатися простою і зрозумілою онлайн розмірною сіткою. Для цього необхідно знати обхват грудей, талії і стегон, а також довжину руки до зап'ястя.

    Виробники пропонують великий асортимент модних і оригінальних українських вишиванок для жінок будь-якого віку і комплекції. Тому кожна жінка зможе підібрати для себе свою ідеальну модель і відчути себе красивою, модною і впевненою.

    Кожен регіон України має свої традиції та особливості, тому техніка вишивання і орнаменти відрізняються своєю неповторністю, красою та унікальністю. Класичні кольори вишиванки – це білий і чорний, але сьогодні можна придбати і сучасні стильні моделі яскравих і насичених кольорів (коричневого, бордового, синього, фіолетового, жовтого, зеленого, червоного і т. д.). В вишиванці можна ходити на роботу, поєднувати з різними базовими моделями з гардеробу та виглядати сучасно, модно та красиво.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.