• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Селекторна нарада у ДК «Газ України» з питань вдосконалення діяльності газових господарств

    Опубликовано: 2006-03-03 11:19:00

    Селекторна нарада у ДК «Газ  України» з питань  вдосконалення діяльності газових господарств                   Питання посилення дисципліни газоспоживання усіх категорій споживачів і, зокрема, населення, бюджетної сфери та підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ), вдосконалення нормативної бази діяльності газового ринку розглянули на селекторній нараді керівники ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» за участю регіональних підприємств з газопостачання та газифікації.

    На нараді, зокрема, було відзначено, що в результаті значної роботи місцевих органів влади та підприємств з газопостачання та газифікації у великих промислових центрах у січні-лютому 2006 р. добилися значно кращих показників у розрахунках за спожитий населенням газ, ніж за аналогічний період 2005 р. (в окремих регіонах втричі – з 22% до 66%). Учасники наради позитивно оцінили роботу з населенням таких підприємств, як «Дніпропетровськгаз», «Донецькоблгаз», «Донецькміськгаз», «Макіївкагаз», «Маріупольгаз», «Запоріжгаз», «Мелітопольгаз», «Полтавагаз».

     

    В той же час, у порівнянні з минулим роком, зменшився рівень розрахунків за спожитий у 2006 р. населенням газ таких підприємства з газопостачання та газифікації, як «Вінницягаз», «Волиньгаз», «Закарпатгаз», «Луганськгаз», «Миколаївгаз», «Рівнегаз», «Тернопільгаз», «Харківміськгаз», «Черкасигаз».

              

    Майже на 20% зріс у 2006 р., у порівнянні з минулим роком, рівень розрахунків підприємств з газопостачання та газифікації за газ, спожитий бюджетними організаціями. Однак, такий вид платежів, відзначалося на нараді, знизився у підприємств з газопостачання та газифікації «Закарпатгаз», «Івано-Франківськаз», «Тисменицягаз», «Львівгаз»,  Харківміськгаз», «Севастопольгаз».

    Значне зниження температури в Україні у січні п. р., порівняно з 2005 р., і, відповідно, збільшення споживання природного газу підприємствами, що виробляють тепло, а також зростання з 1 січня п. р. на 25% ціни реалізації газу, призвело до збільшення абсолютних показників грошових надходжень від підприємств теплокомуненерго за спожитий енергоносій. В той же час, це спричинило й зменшення відносних показників рівня розрахунків таких підприємств ТКЕ у порівнянні з січнем-лютим 2005 р.

    За вкрай низький рівень розрахунків за спожитий у п.р. основними категоріями споживачів природний газ учасниками наради гострій критиці була піддана діяльність газових господарств міст Дніпропетровська і Донецька, Волинської, Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Хмельницької і Чернігівської областей.

    На селекторній нараді було також розглянуто питання щодо вдосконалення чинної нормативної бази діяльності газового ринку. Зокрема, керівників регіональних підприємств з газопостачання та газифікації було проінформовано про прийняття Кабінетом Міністрів України 22 лютого п. р. низки постанов, що передбачають механізми реалізації Закону України №2711 від 23.06.05 «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу».

    Це, зокрема, наступні постанови Кабінету Міністрів України:

    -          «Про Утворення Міжвідомчої комісії з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу» (№190);

    -          «Про затвердження Порядку підтвердження заборгованості, що виникла внаслідок неповних розрахунків за енергоносії» (№191);

    -          «Про затвердження Порядку проведення взаєморозрахунків з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу та інших учасників розрахунків» (№192).

    Прес-служба ДК «Газ України»








    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.