• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Здоров’я молодих українців у небезпеці», - віцепрезидент НОК Віктор Корж

    Опубликовано: 2020-01-17 14:15:45

    Вживання заборонених препаратів – реальна загроза для здоров’я молодих українців. І сьогодні ця проблема актуальна не лише для спортсменів, вважає віцепрезидент Національного олімпійського комітету України, перший заступник голови фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», доктор медичних наук Віктор Корж.

    Всесвітнє антидопінгове агентство заборонило спортсменам з Російської Федерації брати участь у  спортивних змаганнях світового рівня протягом 4 років. Тепер вони зможуть виступати тільки під нейтральними прапорами. Різні антидопінгові санкції введено і в інших країнах, які є учасниками міжнародного олімпійського руху. Через це в Україні активно вкотре заговорили про проблему використання допінгу. І не тільки.

    Байдужі батьки, недобросовісні тренери

    На думку Вiктора Коржа, все це лише – вершина айсберга. А з цим питанням пов язана ціла низка наболілих соціальних проблем у сфері охорони здоров’я та виховання української молоді.

    Свідченням цього є масове розповсюдження різноманітних «енергетиків». Сьогодні їх без проблем можна купити в супермаркетах, кіосках, на заправках. Більше того, їх вживання стало навіть певним трендом. Про їх склад, вплив на молодий організм молодь  навіть не задумується.

    Легкодоступність стимуляторів та відсутність відповідальності за їх вживання чи розповсюдження – ось основні причини проблеми, вважає Вiктор Корж. До цього варто додати ще байдужість батьків, недобросовісних тренерів, які прагнуть будь-якою ціною хочуть здобути призові місця на змаганнях. І відповідно, отримати кращу тренерську категорію, отримати більшу заробітну плату, державну стипендію. А ціна дуже дорога – здоров я дітей і молоді.

     На жаль, не всі це усвідомлюють і розуміють. А проблема справді є. І з кожним роком  набуває ознак загальнонаціональногого масштабу і виходить за рамки лише професійного спорту. Так, вже навіть зафіксовано два смертельні випадки від передозування небезпечним препаратами.

    Варто згадати і недостатній рівень кваліфікації тренерів приватних спортивних клубів. Обов язкове ліцензування таких закладів сьогодні скасовано, тому все це стало причиною зниження рівня кваліфікації тренерів та інших фахівців, які й повинні нести відповідальність за стан здоров я відвідувачів. Все це також призвело до безконтрольного розповсюдження та вживання анаболічних препаратів, енергетичних сумішей сумнівного походження.

    «Потрібно криміналізувати використання та розповсюдження допінгу, а також звернути увагу батьків й широкого загалу на цю проблему, особливо в середовищі неповнолітніх спортсменів», - зауважив Вiктор Корж .

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.