• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський підписав указ про цьогорічний призов в армію з 18 років

    Опубликовано: 2020-01-17 09:15:25

    Президент України Володимир Зеленський підписав указ “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році”. Відповідний документ від 16 січня опубліковано на сайті Глави держави, передає УНН.

    Так, згідно з указом, Зеленський постановив визначити на 2020 рік такі строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу:

    1) квітень — червень;
    2) жовтень — грудень.

    Президент також постановив призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу:

    1) y квітні — червні 2020 року;
    2) y жовтні — грудні 2020 року.

    Кабінету міністрів Зеленський доручив визначити чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу, та обсяги видатків для проведення чергових призовів у 2020 році.

    Окрім того, Президент постановив звільнити в запас зі Збройних сил України, Державної спеціальної служби транспорту, інших утворених відповідно до законів України військових формувань:

    1) військовослужбовців строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр та вислужили встановлені строки строкової військової служби:

    у квітні — червні 2020 року;
    у жовтні — грудні 2020 року;

    2) інших військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені строки строкової військової служби:

    у квітні — червні 2020 року;
    у жовтні — грудні 2020 року.

    Як повідомляв УНН, раніше міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що держава та він особисто виступають за скасування призову на військову службу.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.