• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністерство охорони здоров'я України спростовує інформацію щодо епідемії вірусного гепатиту у м. Києві

    Опубликовано: 2006-03-02 09:48:00

    Міністерство охорони здоров'я України спростовує інформацію, що була поширена у ЗМІ протягом 28 лютого - 1 березня 2006 року щодо епідемії вірусного гепатиту у м. Києві За перевіркою МОЗ України факти епідемічної захворюваності у Києві, як і в інших містах України, не підтвердилися. В інформаційній довідці головний державний санітарний лікар м. Києва констатує, що "останні 4 роки відмічались низькими показниками захворювання населення на гепатит у м. Києві."

    З 20 лютого поточного року в місті дещо збільшилась захворюваність та госпіталізація хворих на гепатит, проте дані показники не виходили за межі характерні для м. Києва у даний період року. Захворюваність зареєстрована в різних районах та на різних вулицях, вогнищевість відсутня (зареєстровано 3 випадки родинних вогнищ з 2-ма випадками в Дарницькому, Деснянському та Шевченківському районах) відсутня приуроченість до організованих колективів та місць роботи.

    Передвісників зростання кишкових захворювань, характерних для водного шляху передачі не зареєстровано. В січні місяці на гострі кишкові інфекції захворіло 230 осіб (показник 8,6 на 100 тис. населення проти 200 осіб (показник 7,6 на 100 тис. населення) в 2005 р. Гострі кишкові інфекції за даними епідфону склали відповідно 333 випадки - 12.5 на 100 тис. населення (2006 р.) та 443 (16,8 на 100 тис. населення 2005 р.).

    При зборі епіданамнезу установлено, що хворі харчувались в різних місцях різними продуктами купленими в різних торгівельних закладах. Відхилень бактеріологічних показників при обстеженні води і харчових продуктів не виявлено.

    За результатами аналізу епіданамнезу, переважна більшість госпіталізованих хворих захворіли в період з 12 по 18.02.06р.; і були госпіталізовані в період з 20 по 28.02.06р., більшість хворих госпіталізовано на 4-11 день від дати захворювання. Захворювання розпочиналось з підвищеної температури від 37,50 до 390 у частини хворих підвищення температури не спостерігалось; в основному хворі госпіталізувались при наявності іктеричності склер, шкіри та зміні кольору сечі, лише у 6 хворих жовтухи не спостерігалось.

    Ці дані, з урахуванням продроми захворювання (5-8 днів) та середнього інкубаційного періоду (21-35 днів), дають підставу вважати, що інфікування хворих могло бути у першій половині січня 2006 року (вихідні та святкові новорічні дні).

    Щодо даного випадку нагадуємо, що за критеріями ВООЗ епідемією вважається ситуація, коли рівень конкретної інфекційної захворюваності перевищує 1 % населення певного регіону.

    Інф. Прес-служба МОЗ

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.