• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У МОЗ розповіли, що заважає збільшити кількість трансплантацій органів

    Опубликовано: 2019-12-11 17:00:19

    Основною перепоною на шляху до збільшення кількості трансплантацій органів в Україні є відсутність практики констатації смерті головного мозку у донорів. Про це на запит кореспондента УНН повідомили в Департаменті реалізації політик Міністерства охорони здоров’я.

    “Основною перепоною на шляху збільшення кількості трансплантацій є відсутність донорів, що пов’язано з практично відсутністю практики констатації смерті головного мозку у відділеннях інтенсивної терапії, коли фактично є смерть мозку, але не відбувається її діагностування”, — вказано у відповіді.

    Зазначається, що за три квартали 2019 року в Україні трансплантували 37 нирок та 1 печінку, тоді як у 2018 році трансплантували 119 нирок та 10 печінок.

    Повідомляється, що сьогодні трансплантацію органів здійснюють в ДУ “Національний інститут хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова” Національної академії медичних наук України, м. Київ, у КЗ “Запорізька обласна клінічна лікарня”, м. Запоріжжя, в КЗ “Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова”, м. Дніпро, в КЗ “Львівська обласна клінічна лікарня”, м. Львів, у КЗ “Одеська обласна клінічна лікарня”, м. Одеса, в КЗ “Харківський обласний клінічний центр урології і нефрології ім. В.І. Шаповала”, м. Харків та в КНП “Ковельське МТМО” Ковельської міської ради Волинської області, м. Ковель.

    Нагадаємо, за шість років в Україні обліковано 21 провадження через незаконну трансплантацію органів.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.