• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пекін прокоментував впевнену перемогу опозиції на виборах у Гонконзі

    Опубликовано: 2019-11-25 17:00:02

    Центральна влада КНР висловлює підтримку главі адміністрації Гонконгу Керрі Лам в керівництві містом і наведенні порядку. Так офіційний представник МЗС КНР Ген Шуан в понеділок прокоментував підсумки виборів депутатів районних рад, на яких упевнену перемогу здобули представники опозиції, пише УНН.

    “Центральний уряд Китаю рішуче підтримує главу цього спеціального адміністративного району КНР Керрі Лам в керівництві містом згідно із законодавством”, — сказав він у відповідь на відповідне питання.

    “Ми також висловлюємо рішучу підтримку заходам поліції щодо зупинки насильства і відновлення порядку, а також судовим органам міста в залученні до юридичної відповідальності винних в актах насильства та інших злочинах”, — додав дипломат.

    На виборах переконливу перемогу здобули кандидати від опозиції. Вони отримали майже 90% місць в районні ради в 18 округах Гонконгу. Проурядовий блок, що раніше контролював 75% місць в райрадах, вперше зазнав нищівної поразки.

    Голосування відобразило настрої в суспільстві на тлі триваючих тут з початку літа масових протестів, викликаних спробою просування владою законопроекту про екстрадицію правопорушників в материковий Китай. Хоча нинішні вибори не можуть змінити політичну систему Гонконгу в цілому, вони стали серйозною перевіркою підтримки населенням протестного руху.

    Олексій Супрун

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.