Пекін прокоментував впевнену перемогу опозиції на виборах у Гонконзі

25 ноя, 17:00

Центральна влада КНР висловлює підтримку главі адміністрації Гонконгу Керрі Лам в керівництві містом і наведенні порядку. Так офіційний представник МЗС КНР Ген Шуан в понеділок прокоментував підсумки виборів депутатів районних рад, на яких упевнену перемогу здобули представники опозиції, пише УНН.

“Центральний уряд Китаю рішуче підтримує главу цього спеціального адміністративного району КНР Керрі Лам в керівництві містом згідно із законодавством”, — сказав він у відповідь на відповідне питання.

“Ми також висловлюємо рішучу підтримку заходам поліції щодо зупинки насильства і відновлення порядку, а також судовим органам міста в залученні до юридичної відповідальності винних в актах насильства та інших злочинах”, — додав дипломат.

На виборах переконливу перемогу здобули кандидати від опозиції. Вони отримали майже 90% місць в районні ради в 18 округах Гонконгу. Проурядовий блок, що раніше контролював 75% місць в райрадах, вперше зазнав нищівної поразки.

Голосування відобразило настрої в суспільстві на тлі триваючих тут з початку літа масових протестів, викликаних спробою просування владою законопроекту про екстрадицію правопорушників в материковий Китай. Хоча нинішні вибори не можуть змінити політичну систему Гонконгу в цілому, вони стали серйозною перевіркою підтримки населенням протестного руху.

Олексій Супрун

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/472251.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua