• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Туреччина обговорили співпрацю своїх ВМС

    Опубликовано: 2019-11-18 18:00:05

    Україна та Туреччина обговорили питання двостороннього військового співробітництва, під час зустрічі українська сторона вказала на важливість спільних зусиль для стабілізації обстановки в Чорному морі, враховуючи загрози з боку Російської Федерації. Про це йдеться у відео, поширеному ВМС ЗС України у Facebook, передає УНН.

    “Зустріч відбулася на борту фрегату "Гетьман Сагайдачний". Співробітництво між Військово-морськими силами України та Туреччини давно можна назвати дружнім та продуктивним. Основною метою зустрічі була підтримка подальшого військового діалогу між ВМС двох країн, обговорення актуальних питань регіональної безпеки, визначення пріоритетних напрямків двостороннього військового співробітництва”, — сказано у повідомленні.

    Так, начальник штабу — перший заступник командувача ВМС України віце-адмірал Андрій Тарасов підкреслив важливість докладання спільних зусиль для стабілізації обстановки в Чорному морі, враховуючи загрози з боку Російської Федерації.

    Зазначається, що у зустрічі взяли участь начальник управління оборонного планування та управління проектами ВМС Турецької Республіки Муран Дінчман, аташе з питань оборони посольства Турецької Республіки в Україні Хакан Джанджа та офіцери командування.

    Окрім цього, під час заходу сторони обговорили низку важливих питань щодо подальшої співпраці у військовій галузі, проведення спільних навчань та тренувань, зокрема, навчання військовослужбовців українських ВМС у навчальних закладах ВМС Туреччини.

    Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов обговорив безпекове і військове співробітництво з послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере.

    Валерія Гуржий

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.