• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Раді планують повернутися до підвищення рентної плати на руду навесні

    Опубликовано: 2019-11-13 17:30:17

    Парламент планує повернутися до питання підвищення рентної плати на видобуток руди навесні наступного року, після напрацювання компромісного варіанту із залученням іноземних експертів. Про це заявив голова Комітету з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев журналістам в кулуарах парламенту, передає кореспондент УНН.

    "Ми маємо розуміння з галуззю і ми хочемо запропонувати і бачимо таку підтримку у колег про те, щоб сісти і розробити формулу бази оподаткування - не таку, як є в нашому законопроекті, тобто відмовитись від того, що є в нашому законопроекті №1310, спокійно, із залученням іноземних експертів, розробити нову формулу десь на весну наступного року", - зазначив Гетманцев.

    При цьому він додав, що нардепи не будуть миритися з тим, що рівень оподаткування видобутку руди в Україні найнижчий в світі, і все одно планують підвищити податок. На його думку, компромісним варіантом має стати 12% ренти (при нинішніх 8,8% і запропонованих в першому варіанті 20% ренти).

    Нагадаємо, раніше спікер парламенту Дмитро Разумков заявляв, що до законопроекту щодо збільшення рентної плати за руду до другого читання буде включено дуже багато правок, і таке законодавство є необхідним.

    Марія Мамаєва

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.