У Раді планують повернутися до підвищення рентної плати на руду навесні

13 ноя, 17:30

Парламент планує повернутися до питання підвищення рентної плати на видобуток руди навесні наступного року, після напрацювання компромісного варіанту із залученням іноземних експертів. Про це заявив голова Комітету з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев журналістам в кулуарах парламенту, передає кореспондент УНН.

"Ми маємо розуміння з галуззю і ми хочемо запропонувати і бачимо таку підтримку у колег про те, щоб сісти і розробити формулу бази оподаткування - не таку, як є в нашому законопроекті, тобто відмовитись від того, що є в нашому законопроекті №1310, спокійно, із залученням іноземних експертів, розробити нову формулу десь на весну наступного року", - зазначив Гетманцев.

При цьому він додав, що нардепи не будуть миритися з тим, що рівень оподаткування видобутку руди в Україні найнижчий в світі, і все одно планують підвищити податок. На його думку, компромісним варіантом має стати 12% ренти (при нинішніх 8,8% і запропонованих в першому варіанті 20% ренти).

Нагадаємо, раніше спікер парламенту Дмитро Разумков заявляв, що до законопроекту щодо збільшення рентної плати за руду до другого читання буде включено дуже багато правок, і таке законодавство є необхідним.

Марія Мамаєва

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/471526.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua