• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В уряді хочуть змінити порядок фінансування регіонів у 2020 році

    Опубликовано: 2019-11-01 17:00:41

    Уряд пропонує змінити порядок фінансування регіонального розвитку за принципом виділення двох третин статті бюджету на об'єкти в регіонах, а ще третину - на проекти секторальної підтримки на конкурсних засадах. Про це заявила міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак під час години запитань до уряду в парламенті, передає кореспондент УНН.

    "Поданий до Верховної Ради проект закону по змінах до держбюджету пропонує зміни принципів фінансування фонду (регіонального розвитку - ред.) - щоб дві третини цього бюджету (з 9,5 млрд грн - більше ніж 6 млрд грн) спрямовувались на ті бюджети, які відповідають стратегіям регіонального розвитку, одна третина - на проекти секторальної підтримки - медицина, освіта, культура і так далі", - зазначила Бабак.

    За її словами, кошти на секторальну підтримку мають передаватись на регіони через конкурси. Обиратись такі об'єкти будуть за принципом: опорні школи, а не просто школи, лікарні - там, де вони визначені графіком формування закладів надання первинної меддопомоги тощо.

    При цьому вона додала, що дві третини бюджету фонду будуть розподілятись між областями без конкурсів.

    Нагадаємо, завтра, 2 листопада, в Україні розпочинається виборчий процес перших місцевих виборів у 86 об'єднаних територіальних громадах.

    Марія Мамаєва

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.