• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна загалом отримала майже 6 млрд євро кредитування від ЄІБ на держуправління

    Опубликовано: 2019-10-28 17:30:29

    Україна загалом отримала від Європейського інвестиційного банку кредитування у межах проектів розвитку державного управління на суму 5,9 млрд євро. Про це за підсумками зустрічі Прем‘єр-міністра України Олексія Гончарука та віце-президента ЄІБ Вазила Гудака повідомили у пресслужбі Кабміну, передає УНН.

    “Європейський інвестиційний банк – один із найважливіших партнерів українського уряду. Зокрема, загальна сума кредитування, яку ми отримали в рамках проектів розвитку державного управління – 5,9 мільярдів євро", - зазначив Гончарук.

    Також вказано, що сторони обговорили розширення портфоліо проектів, які здійснюються в Україні за підтримки ЄІБ.

    Гончарук наголосив на тому, що уряд України відкритий до співпраці в межах проекту "Європейські дороги ІІІ", програми розвитку професійно-технічної освіти, реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту "Бориспіль" та інвестиційної програми АТ "Укрпошта".

    Глава українського уряду також висловив сподівання, що програми співпраці включатимуть підтримку малого та середнього бізнесу, розвиток інфраструктури, зокрема системи громадського транспорту, а також підвищення енергоефективності.

    Він подякував за підтримку гуманітарних проектів та проектів із відновлення, які реалізуються за підтримки ЄІБ в контрольованих урядом України районах Донецької та Луганської областей, та висловив сподівання на продовження цієї співпраці.

    Насамкінець Прем’єр-міністр України привітав підписання тристороннього меморандуму між урядом Франції, Європейським інвестиційним банком та містом Маріуполь щодо співпраці в межах проекту водоочищення та водопостачання міста Маріуполя, яке відбудеться 29 жовтня 2019 року в Маріуполі на інвестиційному форумі Re:Think. Invest in Ukraine.

    Нагадаємо, міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель провів зустріч з головою постійного представництва ЄІБ в Україні Жаном-Еріком де Загоном, під час якої сторони обговорили анбандлінг НАК "Нафтогаз України".

    Валерія Гуржий

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.