• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парцхаладзе: «Важку промисловість треба перенести за межі великих міст та залишити лише високотехнологічну»

    Опубликовано: 2019-09-18 15:08:09

    Для цього на державному рівні необхідно розробити концепцію створення індустріальних парків.

    Таку думку висловив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на конференції з розвитку індустріального будівництва «Industrial 2.0/second edition», організованої «Українським клубом нерухомості» (URE Club), що відбулася у Києві 17 вересня 2019 року.

    «Багато міст дуже перенасичені промисловими територіями. Взяти, скажімо, Київ, де 10 тисяч гектарів промислових територій», - повідомив Лев Парцхаладзе.

    При цьому, він висловив ідею, як із цієї ситуації можна отримати поштовх до економічного розвитку зі збереженням екології.

    Для цього, на його думку, необхідно створити території - промзони і технопарки, і перенести всю промисловість із Києва у Київську область, радіусом понад 30 км, приміром, у місто Біла Церква. «Раніше це було суто індустріальне місто, але промисловість зупинилася, при цьому, залишився великий потенціал незатребуваних людей, понад 200 тисяч. Там було б дуже комфортно розвивати промислову територію. Натомість у Києві перенести увесь адміністративний центр на таку промзону. Таким чином, понад 1000 кв м території у центральній частині міста звільниться», - зазначив заступник міністра.

    Всі ці об’єкти Лев Парцхаладзе пропонує віддати під готелі. Він переконаний, що це дасть колосальний поштовх для розвитку туризму у столиці.

    «Потрібно пояснювати економічний потенціал таких кроків. Потрібно обов’язково брати цей курс – це колосальний потенціал економічного розвитку, підвищення добробуту людей», - впевнений заступник міністра.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.