• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У створення індустріальних парків Вінницька міська рада інвестує понад 35 млн. грн

    Опубликовано: 2019-09-17 15:33:16

    У 2019 році в облаштування території індустріальних парків Вінницька міська рада інвестує понад 35 млн. грн. на роботи з будівництва дороги, прокладання мереж водопостачання та водовідведення, проєктних робіт з будівництва внутрішнього газопроводу та  будівництва лінії електропередачі.
    Про це на конференції з розвитку індустріального будівництва «Industrial 2.0/second edition», організованої «Українським клубом нерухомості» (URE Club), повідомив директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян.
    Він розповів, що мова йде про 2 проекти в м. Вінниця: «Вінницький індустріальний парк» площею 35,7 га та «Вінницький кластер холодильного машинобудування» площею понад 19,2 га.
     «Пріоритетними для розміщення галузями у «Вінницькому індустріальному парку» є підприємства з новітніми технологіями з виробництва харчових продуктів, напоїв, одягу, машинобудування, а також об’єктів логістики та сервісного обслуговування тощо», - сказав він.
    Віталій Погосян також розповів, що ініціаторами створення «Вінницького кластеру холодильного машинобудування» є Вінницька міська рада та ПрАТ «Українська пивна компанія», що входить до складу холдингу UBC Group.
    «На території цього парку вже функціонує завод з виробництва холодильного обладнання «Грін Кул» (холиднгу UBC Group). Концепція індустріального парку передбачає залучення партнерів заводу з виробництва холодильного обладнання: постачальників комплектуючих з теплообмінного обладнання, випарників і конденсаторів, компресорів та систем управління тощо. Планується, що на території індустріального парку буде створено повноцінний комплекс з виробництва холодильного обладнання», - відзначив Віталій Погосян.
    За його словами, на території індустріальних парків для потенційних учасників діє ряд преференцій національного та локального рівня, встановлених чинним законодавством. «Наявність керуючих компаній в парках забезпечують підтримку інвесторів на всіх етапах – від моменту звернення до введення виробництва в експлуатацію», - наголосив Погосян.
    За його прогнозами, реалізація цих проєктів, після виходу на повну потужність, дасть змогу створити щонайменше 1500 робочих місць, а надходження до бюджетів всіх рівнів щороку перевищуватимуть 100 млн. грн.
    Створення індустріальних парків, на думку фахівця, сприятиме залученню інвестицій в економіку міста, забезпечить сприятливі умови для функціонування та розвитку промислових підприємств.
    «Індустріальні парки здатні значно поліпшити інвестиційний імідж міста та країни, забезпечити економічний розвиток та підвищити конкурентоспроможність території, дають поштовх до розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури», - підсумував Віталій Погосян.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.