• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кожна третя «будівельна» гривня спрямовується на створення промислових об’єктів

    Опубликовано: 2019-09-17 15:32:08

    Інвестиції в створення промислових об’єктів дають змогу залучити близько 10 гривень в суміжних галузях.
    Про це на конференції з розвитку індустріального будівництва «Industrial 2.0/second edition», організованої «Українським клубом нерухомості» (URE Club), повідомив Голова ради директорів Конфедерації будівельників України Олександр Ротов.
    Посилаючись на дані Держстату, Олександ Ротов звернув увагу на те, що за 6 місяців 2019 року в Україні розпочато будівництво майже 400 тис м2 об’єктів промислової та складської нерухомості, в той же час нові житлові проєкти складають понад 5,6 млрд. м2. Таким чином, співвідношення об’єктів індустріального будівництва і житла зберігаються на рівні 2018 року і становлять 1:12.
    За 7 місяців 2019 року обсяг будівельних робіт склав майже 82 млрд грн. При цьому в будівлі промислової та складської нерухомості інвестовано 6,4 млрд. грн, а в комплексні промислові споруди вкладено 18,7 млрд. грн.
    «Таким чином, кожна третя «будівельна» гривня спрямовується на створення промислових об’єктів», - зауважив Олександр Ротов.
    На думку фахівця, найсучасніший спосіб створення промислових об’єктів – це індустріальні парки. Проте, на його погляд, для розвитку цього сегменту індустріального будівництва, в Україні недостатньо пільг та стимулів.
    «Наша спільна мета з новим складом Верховної Ради та уряду – досягти більш ефективних умов для індустріальних парків задля стимулювання як внутрішніх, так і зовнішніх інвестицій в створення нових виробництв», - підкреслив він.
    В свою чергу співзасновниця «Українського клубу нерухомості» Ольга Соловей відзначила, що лише від реалізації проєктів зі створення індустріальних парків щорічно Україна може отримати до 2 млрд. доларів прямих іноземних інвестицій.
    За її словами, ініціатива зі створення індустріальних парків цілком залежить від державних ініціатив.
    «Індустріальний парк – це бізнес в нерухомості. Держава, в тому числі й місцева влада, повинні створити необхідні умови та надати потенційним інвесторам необхідні гарантії, а також цілу низку преференцій в питаннях, наприклад, отримання дозвільної документації на будівництво тощо», - розповіла Ольга Соловей.
    Окрім цього, на думку фахівчині, ще понад 1,5 млрд. доларів можна отримати з реалізації інфраструктурних проєктів.
    «Іноземні інвестиції в індустріальне будівництво можуть перевищити 3,5 – 4 млрд. доларів щорічно. Саме розвиток індустріального будівництва може стати рушієм до економічного зростання країни», - підсумувала Ольга Соловей.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.