• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Працівників Гуцульського національного природного парку побили лісники Кутського лісгоспу

    Опубликовано: 2019-08-22 08:52:27

    20 серпня робоча група Державної екологічної інспекції України (Державна природоохоронна служба) розпочала перевірку фактів здійснення незаконної вирубки лісу ДП "Кутське лісове господарство" та Пістинської сільської ради на природо-заповідних територіях, які перебувають в постійному користуванні НПП «Гуцульщина» (Івано-Франківської область).

    Проте, під час виїзду, на 11-му кварталі Косівського ПНДВ, що на терииорії Пістинської сільської ради Косівського району здійснити перевірку не змогли. Ряд працівників Кутського лісгоспу, серед, яких Андрій Ониськів, Петро Іванишин, Петро Пліхтяк, Василь Лаврук, голова Пістинської сільської ради Тарас Бейсюк, начальник КП Іван Гродюк та ще ряд осіб (близько 50 чоловік) із застосуванням фізичної сили до працівника НПП, перешкоджали комісії прохід на територію і здійснювали тиск, не допускаючи еко інспекторів до виконання своїх обов’язків.

    На місце була викликана поліція. По факту побиття начальника відділу державної охорони НПП «Гуцульщина» Андрія Матійчука та примушування екоінспекторів виконувати неуповноважені дії було повідомлено працівників Косівскього ВП ГУНП у Івано-Франківській області.

     Міністерство екології та природних ресурсів України закликає Державне агентство лісових ресурсів України та правоохоронні органи відреагувати на факт побиття працівників НПП та перешкоджання комісії Держекоінспекції України (Державна природоохоронна служба)  здійснювати професійні обов’язки і вжити негайних заходів щодо зловживання службовим становищем працівників ДП «Кутський лісгосп».

    Нагадаємо, що представники ДП «Кутський лісгосп» постійно зухвало здійснюють незаконну рубку території національного природного парку. Не зупиняє їх неправомірну діяльність і ряд відкритих кримінальних проваджень, рішення суду про припинення рубок на території Пістинської сільської ради та декілька інших судових процесів.

    Національний парк визнано потерпілим в цих провадженнях. Міністерством екології та природних ресурсів України було направлено десятки листів до правоохоронних органів усіх рівнів з вимогою розібратися у незаконній діяльності ДП «Кутський лісгосп».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.