• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна припинила закачку газу на чотирьох ПСГ

    Опубликовано: 2019-08-21 17:30:13

    На чотирьох українських підземних газосховищах виконано план закачування газу і припинено закачку. Про це УНН повідомили у пресслужбі АТ "Укртрансгаз".

    "Укртрансгаз припинив закачування блакитного палива вже на чотирьох (з десяти) підземних газосховищах у зв’язку із досягненням планових обсягів на 2019 рік – на Солохівському ПСГ, Червонопартизанському ПСГ, Пролетарському ПСГ, Краснопопівському ПСГ", - вказали у компанії.

    Режим закачування, як зазначається, триває на шести інших газосховищах у середньодобовому обсязі 75 млн куб. м.

    "Станом на сьогодні запас газу в українських ПСГ становить 17,4 млрд кубометрів газу, що є найбільшим показником з 2012 року", - додали у компанії.

    Наразі понад 270 компаній, як повідомляється, користуються послугами Укртрансгазу по зберіганню обсягів газу в ПСГ як в звичайному режимі, так і в режимі митного складу. Порівняно з минулим роком кількість таких компаній збільшилась на 40%.

    Всього до початку опалювального сезону необхідно накопичити в ПСГ не менше 20 млрд кубометрів газу. Це дасть можливість Україні пройти наступний осінньо-зимовий період, навіть з врахуванням повної зупинки Газпромом транзиту з 1 січня 2020 року, нагадали в АТ.

    Юлія Шрамко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.