• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через АЧС в Азії за рік загинуло майже 5 млн свиней - ООН

    Опубликовано: 2019-08-12 17:00:11

    За рік майже 5 млн свиней загинули або були забиті в Азії через поширення африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомляє Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй, передає УНН.

    "Майже 5 млн голів свиней загинули або були забиті в Азії через поширення африканської чуми свиней (АЧС), заразного вірусного захворювання, що вражає домашніх і диких особин свиней, і вперше виявленого в Азії рівно рік тому.

    Хвороба, що не становить небезпеки для людей, веде до 100-відсоткової смертності у свиней, завдаючи величезних економічних збитків свинарських сектору", - йдеться в повідомленні.

    Сьогодні АЧС "бушує" в шести країнах Азії: Камбоджі, Китаї, КНДР, Лаоської НДР, Монголії та В'єтнамі.

    "Поточні втрати становили більше 10% всього поголів'я свиней в Китаї, В'єтнамі та Монголії", - йдеться в повідомленні.

    Уточнюється, що АЧС в найбільшій мірі позначається на вразливих дрібних фермерських господарствах, у яких немає необхідних знань або коштів для захисту своїх тварин від хвороби.

    "У деяких фермерів хвороба знищила все поголів'я свиней, і сильно постраждалим країнам буде потрібно не один рік на відновлення після соціально-економічних наслідків цього спалаху хвороби", - пишуть в ФАО.

    Нагадаємо, в Україні АЧС не вщухає вже більше 6 років. За словами політика Сергія Тригубенка, боротися з вірусом.

    нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і брак компетентних кадрів.

    Більш того, в Україні фермери масово приховують АЧС, впевнений експерт Микола Бабенко. Причина тому - колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.