• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінфін заявив про завершення процесу створення ПрАТ Укренерго

    Опубликовано: 2019-07-30 18:00:38

    Міністерство фінансів затвердило створення приватного акціонерного товариства (ПрАТ) “НЕК “Укренерго”. Відповідний наказ підписала Міністр фінансів України Оксана Маркарова. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів.

    У прес-службі також повідомили, що випуск акцій ПрАТ буде здійснено в передбачені законодавством строки, а їх власником стане держава в особі Мінфіну. Статутний капітал ПрАТ складе 37,1 млрд грн. Голову правління компанії має обрати Наглядова рада ПрАТ під час свого першого засідання.

    Процес створення ПрАТ “Укренерго” тривав шість місяців з 22 лютого 2019 року.

    Державна реєстрація ПрАТ “НЕК “Укренерго” стала результатом послідовної роботи Комісії з реорганізації підприємства, що розпочала свою роботу

    Перетворення Укренерго в ПрАТ відбувалось за планом, що, зокрема, передбачав створення інвентаризаційної комісії; проведення інвентаризації активів та зобов’язань Укренерго; складання акту оцінки майна; затвердження Мінфіном статуту ПрАТ та складу наглядової ради реорганізованого акціонерного товариства.

    У Міністерстві вважають, що результатом створення ПрАТ стане ефективне впровадження законодавства про ринок електроенергії, а також відокремлення контролю за виробництвом електроенергії та її передачею, що є однією з умов отримання кредитних коштів в рамках Меморандуму про взаєморозуміння з ЄС.

    Тарас Джміль

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.