• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВООЗ «реабілітувала» популярний препарат для лікування ВІЛ

    Опубликовано: 2019-07-23 17:00:57

    Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала оновлені рекомендації з лікування ВІЛ. Зокрема, препарат долутегравір, який в даний час використовується як альтернативний засіб антивірусної терапії, тепер включений в основний список. Про це повідомляє УНН з посиланням на ООН.

    Вивчивши дані нових наукових досліджень і оцінивши ризики і терапевтичний ефект, фахівці Всесвітньої організації прийняли рішення включити долутегравір в список препаратів першої та другої лінії при лікуванні ВІЛ.

    Ліки рекомендовано в тому числі для застосування вагітними та жінками дітородного віку. Раніше передбачалося, що використання долутегравіра цією групою населення може згодом призвести до пороків розвитку у новонароджених.

    Це зв'язок був попередньо виявлений в 2018 році в ході дослідження, проведеного в Ботсвані. В результаті багато країн перейшли на інший препарат при лікуванні вагітних і жінок дітородного віку, які живуть з ВІЛ.

    В результаті нових досліджень, вчені прийшли до висновку, що ризик народження дітей з вадами при використанні долутегравіра набагато нижче, ніж передбачалося раніше. Тому препарат, який відомий своєю ефективністю і рідкісними побічними явищами, було вирішено повернути в списки першої і другої лінії при лікуванні ВІЛ. Ще одна з переваг долутегравіра: він більш своїх аналогів "захищений" від проблеми "стійкості до ліків", яка сьогодні стає все більш актуальною.

    Як повідомляв УНН, в Східній Європі кількість ВІЛ-інфікованих зросла на третину.

    Анастасія Ткачук

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.