• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інвестиції іноземців в українські ОВДП зросли у 8 разів

    Опубликовано: 2019-06-25 18:00:15

    З початку 2019 року інвестиції нерезидентів в українські облігації внутрішньої державної позики зросли у 8 разів та наразі перевищують 51 млрд грн. Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів України у Facebook, передає УНН.

    Як зазначається, аналітики припускають, що приєднання України до Clearstream та непогана ситуація в фінансовій сфері суттєво змінили ситуацію і тепер це — new normal.

    Про це, зокрема, йшлося 24 червня на конференції "Підключення України до Clearstream – що це значить для міжнародних інвесторів", співорганізаторами якої виступали група ICU та ЄБРР.

    "Clearstream забезпечує іноземним інвесторам простіший доступ на український ринок. Це один з ключових пріоритетів для нас", - підкреслила під час свого виступу міністр фінансів України Оксана Маркарова.

    Вона також додала, що Мінфін виступає за прискорення реформ, які не тільки допоможуть забезпечити більшу ліквідність на ринку, але й зменшать потребу держави у валютному фінансуванні та знизять валютні ризики.

    Нагадаємо, портфель облігацій внутрішньої державної позики нерезидентів за підсумками травня становив 5,4% від сукупного обсягу ОВДП в обігу.

    Тарас Джміль

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.