• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зростання ВВП України у I кварталі сповільнилося до 2,5%

    Опубликовано: 2019-06-21 17:00:00

    Зростання економіки України у першому кварталі 2019 року сповільнилося до 2,5% у річному вимірі, сповільнившись з 3,5% у попередньому кварталі. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Національного банку України.

    "У I кварталі 2019 року економіка України зросла на 2,5% у річному вимірі (р/р), сповільнившись з 3,5% р/р у IV кварталі 2018 року", - вказали у НБУ, зіславшись на опубліковані Держстатистики розгорнуті показники ВВП за I квартал цього року.

    Фактичні темпи зростання економіки у I кварталі 2019 року, як зазначили у регуляторі, відповідали оцінці Національного банку.

    Основним рушієм зростання реального ВВП очікувано залишався внутрішній попит, додали у НБУ.

    "Розгорнуті дані щодо зростання реального ВВП за І квартал свідчать, що розширення внутрішнього попиту відбувалося швидше, ніж очікувалося згідно з прогнозом, оприлюдненим у Інфляційному звіті за квітень 2019 року", - вказали у Нацбанку.

    Нагадаємо, за даними Держстатистики, оприлюдненими у травні, реальний ВВП у I кварталі 2019 року в порівнянні з попереднім кварталом (з урахуванням сезонного фактора) збільшився на 0,2%, а у порівнянні з I кварталом 2018 року - на 2,2%.

    Юлія Шрамко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.