• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна повинна чітко демонструвати свої позиції на міжнародній арені

    Опубликовано: 2019-06-10 08:51:55

    В ЄС та інших західних партнерів наразі відчувається певна «втома» від України, адже позиціонування країни на міжнародній арені часто є нечітким та незрозумілим.  Офіційний Київ повинен спілкуватись із міжнародним співтовариством на основі вивірених  конкретних позицій держави з принципових питань, системних стратегій розвитку. Ми повинні окреслити перед партнерами своє «домашнє завдання» та час від часу демонструвати, як просуваємося шляхом його виконання, а там, де об’єктивно, не з власних причин, не спроможні  долати труднощі, наголошувати на тому, що потребує об’єднання зусиль із партнерами. Таку думку висловив президент УСПП Анатолій Кінах, спілкуючись із журналістами національного телеканалу. У фокусі обговорення була міжнародна політика, візит новообраного президента до Брюсселю та запланований – до  Вашингтону.
    «Я дуже б не хотів, щоб  повторився  попередній «досвід», коли замість системної рівноправної співпраці країна відтворювала сценарій ходження  по світу із простягнутою рукою: дайте нам кошти, дайте зброю і т.д. Хоча від нас чекали двох речей: якими є наші пріоритетні цілі і стратегічні плани і  як держава сама виконує власне  українське домашнє завдання», – каже лідер ділової спільноти України.
    Натомість він переконаний: і ЄС, і США зацікавлені не в тимчасових форматах співпраці, а в становленні розвинутої та  успішної України. Саме це має стати основою програм співпраці, переформатування стосунків України і заходу.
    «Наразі, як відомо, готується візит президента до Вашингтону. Напередодні – на Національному форумі «Трансформація України» представники політикуму, бізнесу, духовенства, волонтерів, народних депутатів  тощо –  розглянули концепцію Стратегії трансформації України та відзначили необхідність перезавантаження відносин України і Заходу. Участь у форумі взяв один із головних архітекторів санаційної  політики США щодо Росії – відомий американський дипломат Деніел Фрід.  Зараз ми працюємо над тим, щоб візит Президента до США  мав в якості підґрунтя цю концепцію Стратегії. Всі напрацювання форуму будуть йому передані, також в нас є потужна підтримка Атлантичної Ради США – знаної аналітичної структури у Вашингтоні. Учасники форуму ухвалили спеціальну заяву до представників державної влади, перш за все, до президента України В.О.Зеленського із закликом створити всі умови для розробки і впровадження Стратегії трансформації України», – розповів Анатолій Кінах.
    Також президент УСПП відзначив, що в співпраці України із західними фінансовим інституціями також повинно відбутися перезавантаження.  Світовий банк, Міжнародний валютний фонд, Європейський банк реконструкції та розвитку не повинні направляти сюди транші для погашення попередніх боргів та поточного споживання.  «Це їх  інтерес – мати в особі України успішного і потужного позичальника, який спрямовує кошти на програми розвитку економіки, модернізацію промисловості, технологічні робочі місця. На основі пошуку оптимального балансу інтересів, а не емоціях та  деклараціях, можна знайти багато сучасних напрямків для співпраці із США та ЄС», – підсумував Анатолій Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.