• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні зареєстрований високоефективний препарат ЛЕМТРАДА для лікування розсіяного склерозу

    Опубликовано: 2019-06-06 09:07:43

    В жовтні 2019 року на ринку України з’явиться високоефективний препарат для лікування розсіяного склерозу (РС).

    Препарат ЛЕМТРАДА визнаний найбільш економічно ефективним препаратом для лікування розсіяного склерозу за висновками Інституту клінічного та економічного аналізу (ICER).1

    У більшості випадків достатньо двох курсів терапії з інтервалом 12 місяців, щоб пацієнт з розсіяним склерозом міг жити повноцінним життям2.
    Препарат ЛЕМТРАДА пропонує новий терапевтичний підхід у лікуванні рецидивуючо-ремітуючого розсіяного склерозу, забезпечуючи тривалу ефективність за відсутності безперервної терапії3.


    КИЇВ, УКРАЇНА – 3 червня 2019 року – новий препарат ЛЕМТРАДА (діюча речовина: алемтузумаб) виробництва Санофі Джензайм для лікування розсіяного склерозу - аутоімунного захворювання нервової системи, яке переважно вражає молодих людей віком від 20 до 40 років, отримав реєстраційне посвідчення Державного експертного центру МОЗ України4.

    «Компанія Санофі постійно шукає рішення для задоволення потреб пацієнтів та покращення якості їхнього життя. Новий препарат для лікування розсіяного склерозу є не лише високоефективною терапією, а й здатен змінити життя пацієнтів з РС та допомогти їм у боротьбі із цією важкою недугою», – зазначила Алла Гонтар, директор департаменту з медичних питань Санофі в Україні. «Саме тому вкрай важливо об’єднати зусилля держави, лікарів, пацієнтських організацій та бізнесу, щоб українські пацієнти з РС отримали доступ до інноваційного лікування», - додала пані Алла.

    ЛЕМТРАДА – це гуманізоване моноклональне антитіло для лікування дорослих пацієнтів з рецидивуючо-ремітуючим розсіяним склерозом (РРРС) з активним перебігом захворювання за клінічними ознаками або даними візуалізуючих обстежень4. 

    Препарат ЛЕМТРАДА має високу ефективність, а також стабільний і контрольований профіль безпеки та переносимості, що було продемонстровано в ході клінічних досліджень3. Дані основних та розширених тривалих клінічних досліджень свідчать про те, що тривала клінічна ефективність препарату може бути пов’язана з унікальними якісними змінами у процесі репопуляції лімфоцитів імунної системи5. У довгостроковому дослідженні безпеки та ефективності за 7 років у групі пацієнтів з активним перебігом захворювання, незважаючи на попереднє лікування іншими препаратами хворобо-модифікуючої терапії, 60% пацієнтів досягли показника, що свідчить про відсутність активності захворювання -NEDA. У 69 % пацієнтів, що приймали препарат ЛЕМТРАДА, спостерігалася стабілізація інвалідизації, а у 44 % пацієнтів відбулося підтверджене покращення ступеня інвалідизації. Частота проявів побічних явищ знижувалась з часом. 

    «Препарат ЛЕМТРАДА схвалений у більш ніж 70 країнах світу. Завдяки своєму механізму дії препарат здатен змінити перебіг захворювання та дозволяє застосовувати  режим введення препарату у вигляді двох основних курсів терапії та можливості проведення третього та четвертого курсу за необхідності. Тож реєстрація в Україні препарату ЛЕМТРАДА відкриває нові можливості для лікування пацієнтів з рецидивуючо-ремітуючим розсіяним склерозом», – прокоментувала новину про реєстрацію нового препарату Тетяна Іванівна Негрич, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри неврології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

    ---

    1ICER: Institute for clinical and economical review. Disease-Modifying Therapies for Relapsing-Remitting and Primary-Progressive Multiple Sclerosis: Effectiveness and Value. Evidence Report, January 2017
    2Berger T, Elovaara I, Fredrikson S., McGuigan C., Moiola L., et.al. Alemtuzumab Use in Clinical Practice: Recommendations from European Multiple Sclerosis Experts. CNS Drugs. 2017 Jan; 31(1):33-50. doi: 10.1007/s40263-016-0394-8.
    3Patrick Vermersch et al.Durable Clinical Efficacy of Alemtuzumab in Patients With Active RRMS in the Absence of Continuous Treatment: 7-Year Follow-up of CARE-MS I Patients (TOPAZ Study) (P6.376) // Neurology – 2018 – April.
    4Інструкція для медичного застосування препарату Лемтрада, концентрат для розчину для інфузій по 12 мг/1,2 мл, Р.П. № UA/17376/01/01. Наказ МОЗ України №978 від 26.04.2019.
    5Paolo Gallo, Diego Centonze, Maria Giovanna Marrosu. Alemtuzumab for multiple sclerosis: the new concept of immunomodulation
    6Barry A. Singer, Raed Alroughani et al. Durable Clinical Outcomes With Alemtuzumab in Patients With Active RRMS in the Absence of Continuous Treatment: 7-Year Follow-up of CARE-MS II Patients (TOPAZ Study) (P6.369).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.