• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Національний форум закликає президента зайнятися підготовкою Стратегії трансформації України

    Опубликовано: 2019-06-05 08:43:10

    Безсумнівно,  для якісних змін в державі необхідно діяти згідно з довгостроковою стратегією, розробленою спільно за участі України та міжнародних партнерів. Тому рішучі спільні дії влади, проєвропейських політичних сил, громадянського суспільства України та Заходу, спрямовані на швидку трансформацію держави, є критично важливими для її об’єднання, досягнення миру, всебічного прогресу та процвітання.
    Саме такими словами учасники Національного форуму «Трансформація України» – «Перезавантаження відносин між Україною та заходом на основі вироблення спільної стратегії», який відбувся сьогодні в НСК Олімпійський»,   звернулися  до керівників всіх гілок влади України, в першу чергу до новообраного Президента України В. Зеленського, із закликом вжити всіх необхідних заходів щодо створення умов для розробки та реалізації Національної стратегії трансформації України і плану трансформації.
    «Саме таким чином унікальна ініціатива структурованого громадянського суспільства, духовних лідерів країни, видатних експертів, наших міжнародних друзів, яка підтримували і підтримують країну у важкі часи, об’єднається з державною волею, без чого  не буде успіху. Такі загрози, як війна на сході,  величезні зовнішні і внутрішні борги, деіндустріалізація, небачене  скорочення населення разом з трудовою міграцією, зростання бідності, безпрецедентне падіння якості державного управління –  подолати їх  зможе лише міцне громадянське суспільство,  згуртований народ, цілеспрямована та безкомпромісна влада, дружне міжнародне співтовариство», – переконаний член Наглядової ради НФТУ Анатолій Кінах.  
    На форумі з закликом миру і злагоди, проведення невідкладних реформ виступили Патріарх Філарет, старший єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської Михайло Паночко, член Наглядової ради НФТУ, президент УСПП Анатолій Кінах, Посол Республіки Литва в Україні Марюс Януконіс, голови Координаційних Рад  НФТУ,  координатор НФТУ Михайло Харій, глава ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко тощо.  Учасники говорили також  про необхідність посилення  національних і міжнародних зусиль задля подолання загроз, які постали перед країною: корупції, ослаблення  економіки,  посилення трудової міграції тощо.
    Серед спікерів був спеціально запрошений гість, американський дипломат, експерт Атлантичної ради Деніел Фрід. Нагадаємо, саме він розробляв політику приєднання до НАТО країн Центральної Європи, починаючи з 2014 року,  допомагав організувати  відповідь Заходу на агресію Москви проти України.
    «Реформи в Україні – це найефективніша відповідь як зовнішньому агресору, так і кризовим явищам в економіці. США прагнуть допомогти Україні розбудувати сучасну та демократичну державу – таку підтримку висловлюють як республіканці, так і демократи. Посткомуністична трансформація справді можлива, і кілька десятиліть тому Польщі, країнам Балтії вдалося це довести. Вірю, що вдасться і вам», –  казав Д.Фрід.
    Представники Національного Форуму «Трансформація України» оприлюднили заяву до представників державної влади, перш за все, до президента України В.О.Зеленського із закликом створити всі умови для розробки і впровадження Стратегії трансформації України. На їх думку, Стратегією трансформації та планом її підготовки та реалізації має зайнятися спеціальна Координаційна рада, яка має бути створена Указом президента.
    В заяві йдеться також про необхідність  сформувати парламентську коаліцію у наступній Верховній Раді України на основі спільної системної роботи над розробкою та реалізацією Стратегії трансформації України. 
    «Очільнику держави слід ініціювати перед західними партнерами створення Міжнародного Координаційного Механізму для України у якості органу, який буде здійснювати координацію спільної роботи України та Заходу», – зазначили лідери громадянського суспільства.
    Довідково: мета Національного Форуму — вдосконалення механізмів суспільного діалогу, координація зусиль структурованого громадянського суспільства,  влади та міжнародної спільноти з розв’язання кризової ситуації в Україні, підготовка та реалізація Стратегії трансформації України задля побудови держави європейського зразка.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.