• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрпошта першою серед держкомпаній закуповуватиме газ за рамковою угодою

    Опубликовано: 2019-06-04 08:47:50

    Укрпошта 31 травня оголосила про початок прийому заявок на участь у рамковій угоді на закупівлю газу для опалення.  Це перша заявка серед держкомпаній на укладання такої угоди.

    «Укрпошта такою формою закупівлі вирішує відразу декілька питань. Зможе закуповувати необхідний обсяг газу без надлишку за ринковими цінами; закачувати у сховище, аби не залежати від будь-якого постачальника; мати можливість переглядати максимальні ціни в рамковій угоді у випадку їх різких коливань, використовуючи зрозумілу формулу, що враховує зміну вартості газу на європейських хабах. При цьому, після укладання угоди, процедура відбору для безпосередньої закупівлі буде дуже швидкою та не вимагатиме жодних додаткових документів чи витрат. Це займатиме приблизно тиждень від оголошення до підписання договору поставки», - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

    Якщо після підписання угоди ціна на ринку буде такою ж низькою, як зараз, то Укрпошта зможе швидко оголосити відбір серед учасників рамкової угоди, закупити весь необхідний обсяг газу та закачати в сховище. У випадку коливань ціни на газ зможе застосувати інший механізм – короткими відборами в рамках угоди закуповувати наперед тільки місячну потребу.

    Раніше Укрпошта закуповувала одразу весь обсяг газу на сезон. Така процедура тривала довго, і на момент підписання договору ціни могли суттєво змінитися (як це відбулося в 2018 році) – у таких випадках був великий ризик відмови від підписання договору чи отримання газу за високою ціною.

    Нині в учасників, які виявлять бажання взяти участь в рамковій угоді, є 30 днів, щоби подати заявку на включення. Ті, хто відповідатиме оголошеним вимогам, зможуть стати учасниками угоди (всього їх може бути до 10), а потім брати участь у відборах на поставку окремих обсягів газу.

    Угода діятиме до кінця наступного опалювального сезону. За цей час Укрпошта планує закупити в рамках цієї угоди 4 млн м3 газу. Загальна вартість рамкової угоди на момент оголошення становить 40 млн грн з ПДВ. Конкретні ціни закупівлі будуть визначатися на відповідних аукціонах при відборі постачальника серед учасників рамкової угоди.

    Як повідомлялося, Укрпошта уклала першу рамкову угоду на постачання пального та провела вже декілька успішних відборів, за результатами яких своєчасно отримала замовлені обсяги дизпалива за одними з найнижчих цін на ринку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.