• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перебування української делегації на ХХ зимових Олімпійських іграх в Туріні

    Опубликовано: 2006-02-16 09:31:00

    10 лютого на Олімпійському стадіоні Туріну спалахнув олімпійський вогонь, що символізувало початок ХХ зимових Олімпійських ігор.  Найголовніші зимові старти чотириріччя привертають увагу всього світу. Кожна країна вважає за честь успішно виступати на Олімпійських іграх, гідно представивши свій спортивний потенціал.

    Для незалежної України це вже четверта зимова Олімпіада, підсумком трьох попередніх стало завоювання золотої нагороди фігуристкою Оксаною Баюл (Ліллехаммер, 1994 рік) і двох медалей у біатлоні -  «срібла» Олени Петрової (Нагано, 1998 рік) і «бронзи» Валентини Цербе (Ліллехаммер, 1994 рік).

    На Олімпійських іграх в Туріні відповідно до особистих ліцензій, які виборювали наші спортсмени на відбіркових змаганнях чотирьохріччя, Україну представляють 53 спортсмени у 9 з 15 видів спорту, представлених в олімпійській програмі. Згідно з офіційними документами Міжнародного Олімпійського Комітету участь спортсменів у Олімпійських іграх забезпечують офіційні особи, кількість яких визначається залежно від кількості спортсменів, а саме тренери, лікарі, масажисти, технічний персонал та члени штабу. Таким чином, склад олімпійської делегації України становить 106 осіб, серед них 30 тренерів, лікарів, масажистів та змащиків, 11 працівників штабу делегації, які забезпечують вирішення організаційних питань: перекладу, транспортне забезпечення, співпрацю з волонтерами, функцію безпеки офіційної делегації, інформаційного забезпечення тощо. Крім того до офіційних осіб увійшли представники Національного олімпійського комітету, керівники фізкультурно-спортивних товариств, президенти федерацій з зимових видів спорту.

    Кожен НОК, в залежності від кількісного складу офіційної делегації, має право запросити в якості гостей на Олімпійські ігри представників керівництва держави, парламенту та уряду, а також спонсорів і меценатів Олімпійського руху. Дана квота для української делегації складає 18 осіб, кожен з яких перебуватиме на Олімпійських іграх в Туріні протягом тижня.

    Також, МОК запрошує перших осіб країни та керівників спорту за окремими акредитаціями. На запрошення Турінського Організаційного комітету від України на Іграх були присутні віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, перший заступник Глави Секретаріату Президента України Іван Васюник.  Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, як і всі міністри спорту інших країн перебувають на Іграх за протоколом із супроводжуючою особою і забезпечуються охороною країною-господарем.

    Перебування супроводжуючих осіб було здійснено за власний рахунок запрошених.  

    Зазначені поважні особи брали участь у церемонії підняття державного прапору в Олімпійському селищі, урочистому відкритті Ігор, зустрічах з керівництвом МОКу, держав та НОКів інших країн, підписанні угоди між НОКами України і Кореї. 

    Склад офіційної делегації України для участі в ХХ зимових Олімпійських іграх був розглянутий і затверджений в листопаді 2005 року на засіданні Організаційного комітету з підготовки та участі українських спортсменів в літніх та зимових Олімпійських іграх, Паралімпійських,  Дефлімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи, який згідно Указу Президента очолює Прем’єр-міністр України за посадою, до складу Оргкомітету входять керівники органів виконавчої влади України. В січні 2006 року відповідно до рішення виконкому та ХІХ Генеральної асамблеї НОК України був затверджений поіменний список офіційної делегації України.   

    Варто зазначити, що сучасні Олімпійські ігри – це складний та об’ємний, у томі числі, соціально-політичний, фінансово-економічний та господарський процес. Олімпійські змагання – це видима вершина цього складного комплексу робіт. І сьогодні всі присутні: офіційні особи,  тренери, лікарі, менеджери та обслуговуючий персонал активно працюють на створення відповідного іміджу країни та забезпечення успішного виступу наших спортсменів. Тим більше, в умовах, коли спортсмени України розміщені у трьох Олімпійських селищах, де необхідно скоординувати і спрямувати у відповідне русло усі дії причетних до участі в ХХ зимових Олімпійських іграх осіб.

    Прес-служба Міністерства Ураїни у справах сім’ї, молоді та спорту

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.