• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Букерівську премію отримала письменниця з Оману

    Опубликовано: 2019-05-22 17:30:27

    Письменниця з Оману Джоха Альхартхі стала лауреатом міжнародної Букерівської премії 2019 роки за книгу “Небесні тіла”. Про це повідомляється на сайті премії, передає УНН.

    Журі розділило порівну приз у розмірі 50 тисяч фунтів між Альхартхі і перекладачем її книги Мерилін Бут. Автори, що увійшли в шорт-лист премії, отримали по 1 тисячі фунтів. Церемонія вручення пройшла в лондонському концертному залі Roundhouse.

    Відзначається, що Альхартхі стала першою письменницею Оману, чий твір переклали англійською мовою. Вона також стала першим автором з Перської затоки, яка отримала Букерівську премію.

    Книга “Небесні тіла” оповідає про родинні зв’язки і історії через оцінки трьох сестер з Оману, який “повільно перебудовує себе після колоніальної епохи”.

    У 2018 року лауреатом Букерівської премії стала письменниця з Північної Ірландії Анна Бернс за роман “Молочник”. Книга розповідає про роман молодої дівчини з одруженим чоловіком, який також старше неї. Дія книги відбувається під час конфлікту в Північній Ірландії.

    Як повідомляв УНН, оголошені володарі Пулітцерівської премії 2019 року.

    Олексій Супрун

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.