• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • STEAM-House-2019. «Розумні» холодильники, крани, пішохідні переходи і валізи

    Опубликовано: 2019-05-16 08:56:03

    Українські школярі вдруге змагатимуться у побудові smart-ґаджетів.

    У Києві стартують другі національні змагання для школярів з моделювання "розумних" пристроїв — STEAM-House-2019. ІТ-змагання серед учнів середніх шкіл покликані не просто спонукати дітей до генерування нових ідей, а й сприяти розвитку STEAM-освіти та впровадженню сучасних технологій в програму Нової української школи, затвердженої Міністерством освіти і науки.

    Цьогоріч учні з усіх куточків країни у віці від 12 до 17 років змагатимуться в розробці ідей «розумних» пристроїв, їх програмуванні і виготовленні моделей таких ґаджетів уже вдруге.

    До 15 серпня організатори та журі конкурсу визначать 10 фіналістів і презентують їм набори комплектуючих для проектування ґаджетів. 

    Фінал конкурсу відбудеться у першій половині листопада. Під час фінального етапу у Києві журі визначить і нагородить переможців у двох вікових категоріях і трьох номінаціях: «Розумні» пристрої», «Розумне місто» та Інтернет речей (IoT).

    Організатор цьогорічних змагань-компанія Accord Group. Співорганізатори — компанія-засновник конкурсу STEAM-House «ІТ-Інтегратор», Інститут модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України та видавничий дім "Освіта". Головні партнери конкурсу — Cisco Networking Academy, Microsoft, Asbis, ERC.
    «Конкурс STEAM-House покликаний популяризувати впровадження сучасних освітніх та інформаційних технологій в українських школах. Він також допомагає нам відбирати  талановиту учнівську молодь, надавати їй усебічну підтримку при виборі STEAM-професій — так званих «професій майбутнього», — коментує віце-президент “ІТ-Інтегратор” Надія Омельченко.

    «Наша компанія робить дуже багато для  сприяння реалізації концепції Нової української школи та розвитку наукового спрямування освіти та дослідно-орієнтованого навчання, просування використання ІТ-рішень у школах. Ми віримо в те, що STEAM-House стане не лише конкурсом для талановитої молоді, а й інноваційної платформою, яка об’єднає всі компанії та організації, які розвивають середню освіту в країні», — вважає генеральний директор Accord Group Валерій Береговий.

    Торік учасники STEAM House подали близько 100 оригінальних проектів. Перемогу в конкурсі здобули проекти «розумний» кран від Михайла Сірого (м. Горішні Плавні, Полтавська обл.) і система компенсації втраченого зору від Ігоря Шибки (м. Дніпро). Для обох переможців конкурс став трампліном для розвитку. Розробку Ігоря Шибки відзначив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман як суспільно-корисний проект. А smart-кран Михайла Сірого успішно функціонує в його рідній школі.

    Щоб взяти участь у змаганнях цього року, учасникам потрібно зареєструватись за посиланням https://sway.office.com/x9RJFpQXcfxsTj0v та подати ідею свого пристрою в формі заявки до 20 червня.

    Детальніше про змагання та умови цьогорічного конкурсу: http://steam.accord-group.com/

    Медіа-партнерами конкурсу STEAM-House-2019 є телеканал “1+1”, онлайн-платформа «Освіторія», газета "Сегодня", онлайн-видання Liga.net, Womo, Liferead.media, «Освіта.ua», «Всеосвіта», Facebook-спільнота «Типовий Київ» та інші.

    Довідка

    Accord Group — українська ІТ-компанія, що більше 10 років успішно працює на ринку фінтех послуг. Команда висококваліфікованих професіоналів постачає IT-рішення будь-якого рівня складності для банків, фінансових установ та роздрібних мереж. Основні напрямки роботи компанії — інформаційна безпека, дата-центри, ІТ-аутсорсинг, базова ІТ-інфраструктура, контакт-центри. Серед клієнтів — лідери фінансового ринку, більше 30 крупних банків. Окрім роботи в фінансовій сфері, компанія постачає інноваційні рішення для галузі освіти.

    «ІТ-Інтегратор» — найбільший розробник і постачальник IT-рішень для корпоративного і державного секторів в Україні. Основні напрямки роботи підприємства - дата-центри, базова ІТ-інфраструктура, мережева інфраструктура, інформаційна безпека, контакт-центри, системи управління і моніторингу, інженерна інфраструктура, хмарні сервіси (SaaS). Компанію було засновано 5 грудня 2000 року. «ІТ-Інтегратор» — компанія №1 на ринку системної інтеграції в рейтингу 500 найбільших українських компаній авторитетного ділового видання «Топ100. Рейтинги найбільших».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.