• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Затверджено Умови прийому до вищих навчальних закладів на 2006 рік

    Опубликовано: 2006-02-14 16:26:00

    Цього року сільська молодь вперше отримає квоти - 50 відсотків місць держзамовлення, на навчання у ВНЗ залізничного транспорту.  Поза конкурсом  зараховуватимуться й діти-інваліди віком до 18 років. Це визначено Умовами прийому до вищих навчальних закладів України в 2006 році, які підписав міністр освіти і науки України  Станіслав Ніколаєнко.

    Вступна кампанія матиме деякі  відмінності від минулорічної. Зокрема, у загальному  конкурсі на програми  спеціалістів і магістрів зможуть взяти участь випускники-бакалаври, незалежно від того, на контрактних чи державних місцях вони навчалися, а також за ними залишається право вибору ВНЗ для подальшого навчання.

      Умовами прийому також визначено, що вступні випробування  абітурієнтів обов'язково проводитимуться в письмовій формі  за тестовими технологіями. На окремих напрямах, як мистецтво, архітектура, фізичне виховання тощо, залишаться так звані творчі випробування. Вищі навчальні заклади повинні узгодити шкалу переведення балів сертифікатів абітурієнтів, які проходили зовнішнє тестування, з  Українським  центром оцінювання якості освіти.

    Окремо виділено, що ВНЗ не можуть встановлювати різні критерії оцінювання вступних робіт  за одним і тим же напрямом в залежності від форми навчання – бюджетної чи контрактної. Для випускників довузівської підготовки, які досягли успіхів у навчанні,  ВНЗ можуть резервувати не більше 40 відсотків місць державного замовлення.

    Нові Умова прийому  розміщені на сайті МОН ( www.mon.gov.ua).

     Инф. Урядовий портал

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.