• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак «Уряд виділив майже 400 мільйонів гривень на розвиток природно-заповідних об’єктів та поліпшення екологічної ситуації в країні»

    Опубликовано: 2019-04-25 08:38:53

    Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак переконаний, що чергове виділення Урядом України коштів на  природоохоронні заходи, яскраве підтвердження, що державна політика направлена на сталий розвиток України. Про це він сказав, коментуючи прийняття членами Кабінету Міністрів України Постанови про «Деякі питання використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою 2401270 «Здійснення природоохоронних заходів» на 2019 рік».

    За словами міністра, прийнята постанова внесе зміни у Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення природоохоронних заходів в частині розроблення проектно-кошторисної документації на об’єкти будівництва та реконструкції для установ природно-заповідного фонду Мінприроди. Крім того, нею передбачено розподіл коштів загального та спеціального фондів державного бюджету за напрямами  - збереження природно-заповідного фонду, охорони атмосферного повітря, охорони і раціонального використання природних рослинних ресурсів та ресурсів тваринного світу, організації оцінки впливу на довкілля, впровадження економічного механізму забезпечення охорони навколишнього природного середовища.

    «Підтримка Урядом природоохоронної сфери  - це вклад в екологічно безпечне майбутнє України. Це - можливість збереження  та відтворення окремих унікальних об’єктів природи.  Для природоохоронної сфери – це  ще й можливість піднятися на новий етап розвитку та наблизитися до європейських стандартів охорони довкілля», - сказав Остап Семерак.

     Міністр  роз’яснив, що частина виділених коштів буде направлена на підготовку  матеріалів до проектів створення зміни меж територій  та об’єктів ПЗФ. Зокрема, в ряду парків та заповідників буде розроблено проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок,  проекти організації територій, розроблення матеріалів лісовпорядкування.

    «Всі ці питання  досить довгий час залишалися не вирішним, що створювало проблеми в управлінні заповідними територіями, призводило  до конфліктів  у  питаннях використання землі та природних ресурсів», - пояснив Міністр.

    Крім того, частина коштів буде направлена на поліпшення матеріального становища об’єктів НПП, зокрема на придбання протипожежних та транспортних засобів для забезпечення  ефективної роботи  державної охорони парку.

    Також, буде продовжено будівництво еколого-освітніх візит-центрів   в НПП «Приазовський», «Верховинський», «Бузький Гард», «Голосіївський», «Подільські товтри», які стануть майданчиками еко-освітнього руху в Україні.

     Також, міністр повідомив, що  виділені кошти  будуть направлені на розроблення проектно-кошторисної документації на будівництво центру  реабілітації  диких тварин  на території Голосіївського НПП та  будівництва  з’єднувального каналу  для відновлення водного сполучення  Азовського моря з Молочним лиманом в Запорізькій області. Це місце останні роки стало об’єктом масової загибелі риби, саме тому науковцями та експертами було прийнято рішення   будівництва з’єднувального каналу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.