• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві відбувся ІІ Конгрес "Україна на шляху до інформаційного суспільства"

    Опубликовано: 2006-02-14 10:20:00

     Розбудова інформаційного суспільства в Україні є стратегічним завданням, вирішення якого неможливе без консолідації зусиль усього суспільства. Сьогодні це питання вже на часі. Тому ІІ Конгрес “Україна на шляху до інформаційного суспільства”, який проходив 10 лютого у Києві в Українському Домі, зібрав широке коло учасників - представників виконавчої та законодавчої гілок влади, Інтернет-спільноти, бізнесу та політичних партій.

    Одним з нагальних сьогоднішніх завдань на шляху створення інформаційного суспільства в Україні є питання реалізації Концепції розвитку домену .UA. Йому було присвячене спеціальне засідання Конгресу.

    Міністерство транспорту та зв’язку України на Конгресі представляв заступник Міністра транспорту та зв’язку Василь Гандабура. Він поздоровив учасників зібрання з початком роботи та зачитав привітання від імені Прем’єр-міністра України Юрія Єханурова.

    У своєму виступі В.Гандабура підкреслив, що сьогодні розвиток новітніх ІТ-технологій в Україні та підвищення ефективності діалогу між державою, бізнесом та громадським сектором є пріоритетним напрямком у роботі Мінтрансзв’язку. “Я впевнений, що однією з головних передумов гармонійного та успішного розвитку вітчизняного сегменту мережі Інтернет, а у більш широкому контексті - розбудови інформаційного суспільства у нашій країні, є саме плідна співпраця усіх зацікавлених сторін – держави, громадськості та бізнесу. Хочу наголосити, що сьогодні на державному рівні є чітке усвідомлення необхідності такої співпраці, її дієвості та ефективності”, - зазначив він.

    Прикладом такої успішної співпраці стала робота з удосконалення системи адміністрування національного домену .UA, зокрема, підписання зацікавленими сторонами „Концепції розвитку домену .UA”. Це сприятиме процесу створення чітких та прозорих правил адміністрування національного домену, врахуванню інтересів держави, Інтернет–спільноти, користувачів доменних імен та бізнесу.

    Забезпечення реалізації Концепції розвитку національного домену - це не просто формальний процес, це можливість реалізації суспільством свого права на встановлення системи адміністрування доменних імен в українському доменному просторі, що враховувала б побажання усіх зацікавлених сторін та відповідала національним інтересам.

     Інф. Держзв'язок

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.