• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інформація МОЗ щодо холодних травм

    Опубликовано: 2006-02-13 14:25:00

    Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що за оперативними (уточненими) даними у період з 16.01. по 13.02.06 (станом на 9.00 год.) всього в Україні за допомогою до медиків з причин холодних травм звернулись 10323 осіб, госпіталізовано 5534 чоловіки  з діагнозом “переохолодження організму” та “обмороження”  (найбільше верхніх або нижніх кінцівок та вух), померло 884 людини.

    За попередню добу за оперативними даними станом на ранок 13 лютого за допомогою до медиків звернулось 125 осіб, госпіталізовано 99 хворих, померло 13  людей.

    Протягом останньої доби у м.Києві зареєстровано 9 звернень за медичною допомогою у зв’язку з переохолодженням організму, 3 хворих госпіталізовано, померлих немає.

    У Київській області було 5 звернень громадян у зв’язку з переохолодженням організму, усіх хворих госпіталізовано, померлих немає.

    Серед інших областей найбільше звернень і летальних випадків зареєстровано:

    У Донецькій звернулись до медиків 28 чоловік, госпіталізовано 26 осіб; померло 5 людей.

    В Дніпропетровській було 14 звернень, госпіталізовано 10 чоловік, померлих немає.

    Запорізька : 21 звернень громадян, госпіталізовано 18 чол., померло 3 людей.

    В Луганській за останню добу зареєстровано 7 звернень громадян, 5 хворих госпіталізовано; померлих  немає.

    Миколаївська: 6 звернень, 3 хворих госпіталізовано,   померли 5 чол.

    Харківська:  за допомогою до медиків звернулося 10 людей, 6 чол. госпіталізовано;  померлих немає.

    В АР Крим звернулись за медичною допомогою 4 особи, госпіталізовано 3 хворих, померлих від переохолоджень незареєстровано.

    Серед загиблих від замерзання – в основному представники асоціальних верств населення, переважну більшість котрих привозили у медичні заклади вже померлими.

    Слід відзначити, що нічна температура повітря –18–20ºС вважається достатньою для замерзання людини, хоч при –6–7ºС уже також можливе замерзання організму. Окрім того, довготривалий холод виснажує організм, тому з продовженням холодів кількість постраждалих може збільшуватись. Медики роблять все можливе, аби врятувати людей, котрі поступають у лікувальні заклади часто у важкому стані.

    Ситуація щодо стану здоров’я громадян України контролюється МОЗ.     

    Прес-служба МОЗ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.