• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент виступає за впровадження програми підвищення енергоефективності української економіки

    Опубликовано: 2006-02-13 09:33:00

    У своєму щотижневому радіозверненні до Українського народу Глава держави визначив головні складові програми підвищення енергоефективності української економіки, реалізація якої має відбутися у найближчі роки. 

    Головними кроками програми мають стати максимальне використання власних енергетичних ресурсів, розширення мережі партнерів в енергетичній співпраці, а також економне споживання енергії.

    Президент переконаний, що Україна може витрачати удвічі менше енергії як в промисловому, так і в комунальному секторі. Глава держави наголосив, що держава знайде механізми заохочення підприємств, місцевої влади розвивати проекти з енергозбереження. «Упевнений – на часі  запровадження нових енергозберігаючих технологій, заміни старого обладнання на сучасне і економне. Уряд підтримуватиме інвестиції бізнесу в енергозбереження через спеціальні податкові і тарифні пільги. Це загальноєвропейська практика, яку має впровадити і Україна», – сказав В. Ющенко. Крім цього, Президент вважає неприпустимою практику оплати «за себе і за свого сусіда», що до сьогодні є нормою в Україні. «Сьогодні лише третина квартир в Україні має лічильники. Чесний облік ресурсів економитиме не тільки державні гроші, але й зменшить видатки кожного сімейного бюджету», – наголосив він.

    Одним із пунктів програми є розширення мережі партнерів в енергетичній співпраці. Президент порушив питання стосовно завершення будівництва нафтопроводу «Одеса-Броди» до польського Плоцька. «Нафтопровід транспортуватиме каспійську нафту до країн Центральної і Східної Європи. Це стратегічно важливий для України і Європи проект», – переконаний Віктор Ющенко.

    Також одним із першочергових завдань, за словами Глави держави, залишається диверсифікація джерел постачання та шляхів транспортування енергії.  «Ми повинні шукати нових партнерів у світі і боротися за участь в міжнародних енергетичних проектах», – сказав він.  

    Щодо власних енергетичних ресурсів України, Президент, зокрема, наголосив, що зростання світових цін на нафту і газ робить перспективним видобуток їх на шельфі Чорного моря, в інших регіонах України. «Вже найближчим часом ми плануємо залучити  великих   інвесторів для участі в розробці нових родовищ  нафти і газу», – сказав Глава держави.

    Інф. Офіційне інтернет-представництво Президента України

     

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.